Achtste plaats Albert Visser in eindklassement 2012.

  • Sneek1
  • Sneek2
  • Sneek3
  • Sneek4
  • Sneek5

Geplaatst op 10 augustus 2012

Met een vierde plaats gisteren op het Sneekermeer tijdens de finale van het SKS kampioenschap hebben Albert Visser en zijn bemanning zich verzekerd van een achtste plaats in het eindklassement. Twee plaatsen lager dan vorig jaar maar toch een keurig resultaat ook als je de vergelijking met vorig jaar maakt. Het puntentaantal dit kampioenschap was 62 maar als je dit afzet tegen de nummer 6 en 7, Berend Mink 61 punten en Johannes Meeter 61,9, dan is dat een miniem verschil. Opnieuw hebben onze mannen bewezen dat zij met de Twee Gebroeders zeer competitief zijn in dit door nieuwe formules etc bijzonder aanelkaar gewaagde SKS vloot.

Onder een kalm briesje begonnen de schepen aan de laatste wedstrijd. Na een keurige start meldden onze mannen zich als vierde bij de bovenboei. Gedurende het vervolg van deze race werd deze plek behouden en behaalden zij de op 1 na beste uitslag tijdens dit kampioenschap. Douwe Visser werd, hij won voor het thuispubliek zijn vijfde wedstrijd van dit kampioenschap, hoezo oppermachtig, officieel kampioen van de SKS 2012. Neef Douwe Visser (Grou) legde beslag op de tweede stek in het eindklassement gevolgd door Pieter Meeter die het ereschavot completeerde.

Conclusie is dat wij wederom een schitterend SKS kampioenschap achter de rug hebben. Alle 11 wedstrijden zijn verzeild. Voor de mannen van de Twee Gebroeders is het mooi kampioenschap geweest. Met als hoogtepunt de magistrale tweede plaats bij Langweer. Natuurlijk wil je bij de top drie eindigen en liefst kampioen worden, maar dat is slechts een enkeling gegund. Tegen de Sneker Pan was dat voor de dertien concurrerende schippers het afgelopen kampioenschap een illusie. Deze perfecte combinatie, zeer vakkundige schipper, super bemanning en een snel lopend schip, daar stond geen maat op.

Albert Visser en zijn bemanning hebben weer een schat aan ervaring op gedaan, en dit nemen zij weer mee naar volgend seizoen. Kleine aanpassingen, verbeteringen zullen er toe bijdragen dat, en daar is de toekomst visie op gericht, komend seizoen de Drachtster combinatie hoge ogen zal gaan gooien.

UITSLAG SNEEK:

1. Sneek, 2. Joure, 3. Grou, 4. DRACHTEN, 5. Lemmer, 6. Stavoren, 7. Eernewoude, 8. Bolsward, 9. Heerenveen, 10. Langweer, 11. Halve Maen, 12. Leeuwarden, 13. Woudsend, 14. Huizum.

EINDKLASSEMENT 2012:

1.Sneek, 2. Grou, 3. Bolsward, 4. Eernewoude, 5. Joure, 6. Halve Maen, 7. Lemmer, 8. DRACHTEN, 9. Heerenveen, 10. Woudsend, 11. Leeuwarden, 12. Stavoren, 13. Langweer, 14. Huizum.