Albert Visser 12e bij "tijdrit" op Veenhoop.

 • Veenhoop1
 • Veenhoop2
 • Veenhoop3
 • Veenhoop4
 • Veenhoop5
 • Veenhoop6
 • Veenhoop7
 • Veenhoop8
 • Veenhoop9
 • Veenhoop10
 • Veenhoop11
 • Veenhoop12

Geplaatst op 30 juli 2012

Albert Visser en zijn mannen zijn vandaag tijdens de SKS "tijdrit" bij de Veenhoop als 12e geëindigd na als 13e vanaf de wal te zijn gestart. In verband met de windrichting, zuidwest, koos de commissie in samenspraak met de 14 schippers vanmorgen voor deze oplossing. Het grote gevaar, gelet op de ervaringen in het verleden, bestond er uit dat als alle 14 skûtsjes voor de wind tegelijk zouden starten, ze allemaal voor de wind (vandaag een heerlijke kracht 4 tot 5) op de beneden-windse boei af zouden stuiven. Echter op de nauwe Wijde Ee is daar, zonder dat er vele aanvaringen en dito schade zou ontstaan, helaas geen ruimte voor.

Gekozen werd dus voor de oplossing om elk schip om de minuut te laten vertrekken. Daarna, aan het eind van de wedstrijd, werd de tijd van elk skûtsje opgenomen en deze met elkaar vergeleken met een einduitslag als gevolg. Voor de toeschouwer en natuurlijk de schippers een vrij onduidelijke situatie op wat voor plek men uiteindelijk na deze wedstrijd zou zijn geëindigd. Albert Visser mocht als 13e vertekken vanuit het Grietmansrak. Nu komt het aan op boothandling, hoe scherp en snel zeilt het schip voor en aan de wind om maar zo snel als mogelijk na ruim 4 routes zeilen bij de finish aan te komen. Felle duels werden er vervolgens uitgevochten met Pieter Brouwer (Heerenveen) om dit snelle skûtsje achter zich te houden. Tevergeefs. Door een bekeken manouvre gingen de Feansters ons voorbij. 

Toch werd het voor het talrijk opgekomen publiek, en natuurlijk onze sponsoren, talrijk opgekomen om dit schitterende schouwspel van dichtbij mee te maken, een fantastische middag. Alle veertien skûtsjes laverend en scheefhangend op de Wijde Ee maakte dat een ieder die van zeilen houdt aan zijn trekken kwam. En dan de finish, op wat voor plaats zou Albert binnen zijn gekomen. Na al het rekenwerk op het finishschip door de commissie bleek dat onze mannen op de Twee Gebroeders een 12e plaats hadden bereikt. Na als 13e te zijn gestart toch een plekje winst! Na afloop meerden de mannen aan bij ons volgschip de Marita waar met al onze sponsoren nog eens van gedachten kon worden gewisseld over deze aparte maar toch prachtige zeilmiddag.

Winnaar vanmiddag bij de Veenhoop werd Gerhard Pietersma (Eernewoude) die, als eerste te zijn gestart, deze aan de meet verzilverde voor de nummer twee Dirk Jan Reijenga (Joure) en de als derde geëindigde Ype van der Meulen (Woudsend). Morgen de derde wedstrijd in dit kampioenschap op de Oude Venen bij Eernewoude. Albert Visser en zijn bemanning starten dan vanaf de wal als nummer twee. Volop kans en mogelijkheden om deze startpositie om de zetten in een klinkende topklassering. De foto's bij dit verslag zijn van de wedstrijd van vanmiddag bij de Veenhoop.

UITSLAG: 1. Eernewoude, 2. Joure, 3. Woudsend, 4. Sneek, 5. Stavoren, 6. Halve Maen, 7. Bolsward, 8. Grou, 9. Lemmer, 10. Leeuwarden, 11. Heerenveen, 12. DRACHTEN, 13. Langweer, 14. Huizum.