Albert Visser eindigt als 5e bij proloog Stavoren.

  • Proloog1
  • Proloog2
  • Proloog3
  • Proloog4
  • Proloog5
  • Proloog6
  • Proloog7
  • Proloog8

Geplaatst op 14 juli 2012

Albert Visser en zijn team zijn afgelopen zaterdag als vijfde geëindigd bij de proloog, de laatste krachtmeting van de veertien S.K.S. skûtsjes twee weken voor de start van het kampioenschap, op het IJsselmeer bij Stavoren. Een geweldige prestatie en dat zal de mannen vertrouwen geven voor het begin van de titelstrijd over twee weken bij Grou. Drie wedstrijden werden er zaterdag verzeild onder wisselende omstandigheden. De eerste wedstrijd werd gekenmerkt door een schiftende en afnemende wind. De start was veruit de beste van Albert gerekend over drie wedstrijden. Even leek het er op dat onze mannen als eerste de bovenste boei rondden echter Douwe Visser (Grou) snoepte ons het eerste plekje af. Onze mannen van de Twee Gebroeders zeilden een messcherpe race en konden geweldig vloothouden, een teken dat Albert de Twee Gebroeders perfect uitgetrimd voor elkaar heeft. Pieter Brouwer (Heerenveen) ging ons nog voorbij maar een derde plaats was Albert zijn deel, en dat met een schiftende afnemende wind; klasse!!!

Even leek het er naar uit te zien dat dit tevens de eerste en laatste wedstrijd van de dag zou zijn. De wind liet helemaal verstek gaan en de dertien schippers en bemanningen (Bolsward was niet aanwezig) wachtten op een zuchtje wind. Rond 14.00 uur meldden zich de eerste rimpelingen op het IJsselmeer en gelukkig, er kon weer gezeild worden. Windkracht drie en de tweede wedstrijd kon een aanvang nemen. Dat Albert Visser hongerig naar succes bleek al snel; een bijna perfecte start, maar, net te vroeg over de startlijn. Na opnieuw te zijn gestart konden onze mannen aan een inhaalrace beginnen. Prachtig zeilend en de juiste slagen kiezend wist Albert toch een keurige middenmootplaats te behalen. Een redelijk korte wedstrijd, die zou worden gevolgd door een derde. Dat een goede start voor 80% een goed resultaat oplevert is bij alle schippers bekend. Driemaal een algehele valse start ondertekende dit. Albert Visser en zijn bemanning startten de vierde keer echter goed bovenin het veld. Na een fantastische race, de wind had al een kracht vier bereikt, zeilde Albert wederom naar een keurige plaats bij de voorsten in de middenmoot.

Een vijfde plaats in de eindrangschikking is een geweldige opsteker en eens te meer is bewezen dat, als alles klopt en er scherp wordt gestart, de Twee Gebroeders mee kan gaan doen om de prijzen tijdens het komende S.K.S. kampioenschap. De proloog , in het fries zo mooi "Foarwedstriid" genoemd, werd gewonnen door Douwe Visser (Grou), gevolgd door Douwe Visser (Sneek). Laat deze twee nou net de absolute top van het voorseizoen zijn. Schrijver dezes is er voor 90% van overtuigd dat ook één van deze twee met de titel 2012 aan de haal gaat. Maar je weet maar nooit, ook zij kunnen een paar slechte dagen hebben, te maken krijgen met protesten, materiaalpech, noem maar op. Dat maakt het komende kampioenschap ook zo boeiend en spannend, en reken er maar op dat Albert Visser en zijn bemanning tot op het bot gemotiveerd zullen zijn om een gooi te doen naar de vacante titel 2012!

De einduitslag van de Foarwedstriid op het Ijsselmeer bij Stavoren:

1. Grou, 2. Sneek, 3. Leeuwarden, 4. Stavoren, 5. DRACHTEN, 6. Joure, 7. Eernewoude, 8. Halve Maen, 9. Lemmer, 10. Heerenveen, 11. Woudsend, 12. Huizum, 13. Langweer.