Albert Visser elfde op Heegermeer!

Geplaatst op 11 juli 2010

Was het de start die ons vandaag parten speelde op het Heegermeer bij Woudsend tijdens de zevende S.K.S. wedstrijd? De start is en blijft in dit zeer aan elkaar gewaagde veld bijzonder belangrijk, zit je een keer bij de achtersten dan wordt het een hele klus om nog een plaats bij de eersten te zeilen. Als dertiende kwam Albert Visser bij de bovenste boei, en kon er aan een inhaalrace worden begonnen.
 

Gelukkig stond er, in tegenstelling tot wat de weerman ons had voorspelt, wind kracht twee tot drie. Vanmorgen was men nog uitgegaan van een bijna drijfpartij dus dit was pure winst. Er lag een zandloper route op het Heegermeer. Dat betekent twee kruisrakken zodat onze mannen gelegenheid genoeg kregen om al laverend een paar posities op te schuiven.
 

En dat deden ze! Elke route werd er winst geboekt om uiteindelijk op drie kwart van de wedstrijd achter Lemmer als negende de bovenste boei aan te zeilen. Bolsward, die vandaag een mindere dag beleefde, volgde onze Twee Gebroeders. Grou was het die vanuit de start als eerste rond het eerste merkteken zeilde gevolgd door, jawel, Langweer. Ondanks de lastige voorbereidingen van de nieuwe schipper Ulbe Brandsma, nieuw skutsje, nieuwe mast en giek, pas op het laatst in Langweer gearriveerd, zeilde hij gedurende de wedstrijd op een tweede plek om hem ook niet meer af te staan.
 

Grou was en bleef voor en werd winnaar van de wedstrijd. Joure deed goede zaken in de strijd om de titel door Heerenveen achter zich te houden. In het klassement gaan deze twee skûtsjes aan kop met, er zijn nog vier wedstrijden te gaan, een verschil van een tiende punt. Eernewoude, vandaag vijfde, zag tot haar grote opluchting het protest, wat hem veertien punten opleverde, in hoger beroep worden vernietigd. De jury van de zeilraad besloot het protest als onbeslist. Dit protest dateerde van de strijd bij de Veenhoop. Hiermee doet Eernewoude weer volop mee voor een plaats op het podium.

Albert Visser en zijn bemanning streden voor wat ze waard waren om dit negende plekje aan de finish te verzilveren. Echter de slim zeilende Pieter Meeter van Bolsward wist zijn veroverde plaatsje ten koste van ons te heroveren. In de laatste route kwamen onze slagen net even niet uit als we hadden gehoopt. Dus in plaats van winst deze keer verlies in de laatste omloop. Een elfde plaats op het Heegermeer bij Woudsend was ons deel.

In het klassement staat Albert nu op een tiende plaats met 48 punten. Nummer zeven in het klassement Woudsend heeft er 40. Dus dat verschil is te overbruggen de komende vier wedstrijden. Een plaats bij de eerste zeven blijft ons doel! Morgen op de Fluessen bij Elahuizen ronde acht van dit kampioenschap.

Albert en zijn bemanning “de kop derfoar en it komt goed”!