Briljante vijfde plaats op stormachtig Heegermeer!

 • 15wodr1
 • 15wodr2
 • 15wodr3
 • 15wodr4
 • 15wodr5
 • 15wodr6
 • 15wodr7
 • 15wodr8
 • 15wodr9
 • 15wodr10
 • 15wodr11

Geplaatst op 27 juli 2015

En ja hoor daar was ie dan, na een tegenvallende eerste week, Jeroen Pietersma "yn e foarein"! Wat een fantastische race hebben onze mannen vanmiddag gezeild op een stormachtig Heegermeer. Als vijfde om de eerste boei om daarna twee plaatsen te verliezen. In een meesterlijk slotakkoord tijdens het laatste kruisrak op naar de finish, werd Pieter Meeter (Akkrum) en Douwe Visser (Sneek) het nakijken gegeven zodat onze mannen op de Twee Gebroeders een briljante vijfde plaats behaalden.

Onder voor de bemanningen zware omstandigheden, windkracht vijf met uitschieters in de zes beaufort, werd er een waar spektakel op het Heegermeer bij Woudsend ten tonele gevoerd. Vlak voor de start werd de onderste startboei per ongeluk meegenomen door het kleine bootje van Jaap Kuiper die elke wedstrijd trouw de startlijn uitlegd. De startprocedure werd een kwartier uitgesteld waarna de race een aanvang kon nemen. En net op dat moment gingen de hemelsluizen open. De veertien skûtsjes waren bijna niet meer te herkennen. In een denderend eerste kruisrak stoven de schepen richting bovenboei. Douwe Visser (Grou) rondde als eerste gevolgd door Johannes Meeter (Langweer). Lodewijk Meeter (Huizum) had inmiddels de wal opgezocht. Na de start ging de dichtgereefde Doarp Huzum twee maal zo scheef dat ze bijna kapseisde. Lodewijk vond het te gevaarlijk om de wedstrijd te vervolgen.

Jeroen Pietersma als vijfde om de bovenboei en wat zal dat voor de mannen een meesterlijk gevoel zijn geweest. Fel werd er geknokt om deze positie te verbeteren maar in ieder geval te behouden. In het verloop van deze spectaculaire wedstrijd kon Jeroen deze vijfde stek niet behouden. Sneek en Akkrum denderden de Twee Gebroeders voorbij. In de laatste route in de relatief korte race pakten onze mannen zoals ik reeds vertelde hun vijfde plaatsje met een geweldig bekeken slag terug. Blije gezichten op ons skûtsje en hun trouwe fans en volgers. Een plaats bij de eerste vijf en dat genoegen heeft Jeroen met zijn team dit kampioenschap nog niet mogen meemaken. Dit smaakt naar meer!

Gerhard Pietersma (Eernewoude) zeilde de gehele wedstrijd in de achterhoede na een matige start, en eindigde als twaalfde. De trotste koploper in het klassement tot nu toe duikelt hiermee terug naar de vierde stek. Douwe Visser (Grou) won onbedreigd. Johannes Meeter (Langweer) werd tweede en pakt door deze uitslag de koppositie in het klassement. Plaatselijk favoriet Teake Klaas van der Meulen (Woudsend) pakte de derde plaats op zijn thuiswater. Dirk Jan Reijenga (Joure) eindigde deze prachtige wedstrijd op een vierde stek en zit, als tweede, Langweer dicht op de hielen. Morgen wederom een wedstrijd op het Heegermeer bij Woudsend. De afgelaste wedstrijd van zaterdag wordt dan ingehaald. 

UITSLAG WOUDSEND: 1. Grou, 2. Langweer, 3. Woudsend, 4. Joure, 5. DRACHTEN, 6. Sneek, 7. Akkrum, 8. Lemmer, 9. Heerenveen, 10. Leeuwarden, 11. Stavoren, 12. Eernewoude, 13. Halve Maen, 14. Huizum.