Dirk Jan Reijenga (Joure) kampioen S.K.S. 2015!

  • 15sndr1
  • 15sndr2
  • 15sndr3

Geplaatst op 31 juli 2015

Dirk Jan Reijenga is vanmiddag op het Sneekermeer kampioen S.K.S. 2015 geworden. De finale eindigde in een ant-climax,; er stond zo weing wind dat er geen wedstrijd kon worden gezeild. Tot 15.00 uur stelde de commissie de race uit maar besloot op dat moment om tot afgelasting over te gaan. Bestuur, schipper en bemanning van de Twee Gebroeders feliciteren de Jousters met het fantastische resultaat! Middels een lange sleep van de veertien skûtsjes werd het talrijk opgekomen publiek op het starteiland en aan de boorden van het Sneekermeer nog een prachtig schouwspel geboden als passend slot van twee prachtige weken.

Daarmee eindigde Jeroen Pietersma iet wat teleurstellend op een dertiende plaats waar we met z'n allen toch op een beter resultaat hadden gehoopt. Diverse ongelukkige factoren hebben hierbij zeker een rol gespeeld. Met frisse moed vanaf nu richting het kampioenschap 2016 en lering trekken uit datgene wat beter kan en moet. De vijfde plaats bij Woudsend is het lichtpunt waar we ons aan vast kunnen houden. Mits alles klopt zit het er voor Jeroen en zijn mannen zeker in! 

EINDKLASSEMENT 2015: 1. Joure, 2. Langweer, 3. Grou, 4. Akkrum, 5. Woudsend, 6. Sneek, 7. Eernewoude, 8. Lemmer, 9. Heerenveen, 10. Leeuwarden, 11. Stavoren, 12. Halve Maen, 13. DRACHTEN, 14. Huizum.