Douwe Visser (Grou) kampioen 2014!

  • 14SN1
  • 14SN2
  • 14SN3
  • 14SN4
  • 14SN5
  • 14SN6
  • 14SN7
  • 14SN8

Geplaatst op 1 augustus 2014

Het leek op voorhand een spannende apotheose te worden van het SKS kampioenschap 2014. Echter vlak na de start was in no time deze spanning verdwenen. Douwe Visser (Sneek) maakte, voor zijn doen heel ongebruikelijk, een valse start. Zijn opponent Douwe Visser (Grou) meldde zich in de voorhoede terwijl zijn tegenstrever opnieuw mocht gaan starten. Het grote verschil wat er op dat moment was kon hij niet meer overbruggen waardoor Douwe Visser Grou het kampioenschap 2014 schonk. Dat deze twee kemphanen elkaar in het laatst van de wedstrijd nog zouden gaan tegenkomen was op voorhand niet gedacht.

Want het was op het Sneekermeer een bijzonder kalme finale. Er stond weinig wind en deze draaide constant waardoor een vooruit bedachte koers bijna nooit uitkwam. Jeroen Pietersma en zijn bemanning hadden net als Douwe Visser een valse start en mochten opnieuw gaan beginnen. Soms heb je de wind mee en soms tegen maar dat onze mannen als achtste om de eerste boei zeilden was toch echt super. Tijdens deze wedstrijd, die maar een route duurde, klommen onze mannen zelfs nog op naar een vijfde plaats. Een prachtige prestatie! Grou dat op voorhand de titel eigenlijk al binnen had geloofde het verder wel en finishte als elfde, zijn slechtste wedstrijd dit kampioenschap. Net voor Douwe Visser (Sneek) die als twaalfde eindigde in deze onvoorspelbare wedstrijd.

Met de vijfde plaats tijdens de elfde en laatste wedstrijd van dit SKS kampioenschap behaalde Jeroen Pietersma met zijn bemanning een twaalfde plaats in de eindrangschikking. Gezien het hele verloop van de afgelopen twee weken en gelet op het geweldige zeilen van ons team eigenlijk een te lage klassering. Toch kunnen we met opgeheven hoofd deze twee weken afsluiten. Hoogtepunt van de titelrace is en blijft de prachtige overwinning van Jeroen Pietersma, zijn adviseur Harmen Brouwer en de geweldige bemanning op het IJsselmeer bij Stavoren. Men heeft weer veel geleerd en zal komende winter tijdens de evaluatie van de afgelopen twee weken ongetwijfeld weer verbeteringen opleveren.

Kampioen 2014 dus Douwe Visser met het Grouster Skûtsje, tweede werd zijn neef Douwe Visser (Sneek) en derde de broer van Jeroen, Gerhard Pietersma (Eernewoude). Bestuur, schipper en bemanning van het Drachtster Skûtsje feliciteren de drie mannen van harte met hun pracht resultaat!

UITSLAG SNEEK: 1. Joure, 2. Akkrum, 3. Stavoren, 4. Eernewoude, 5. DRACHTEN, 6. Woudsend, 7. Lemmer, 8. Heerenveen, 9. Leeuwarden, 10. Langweer, 11. Grou, 12. Sneek, 13. Huizum, 14. Halve Maen.