Douwe Visser (Sneek) kampioen 2016!

  • lem1
  • lem2
  • lem3
  • lem4
  • lem5
  • lem6
  • lem7
  • lem8
  • lem9

Geplaatst op 11 augustus 2016

Met nog de finale morgen op het Sneekermeer voor de boeg is Douwe Visser (Sneek) vanmiddag al kampioen S.K.S. 2016 geworden. Vanaf de start liet hij niets aan het toeval over; als eerste rondde hij het eerste merkteken en stond de koppositie ook niet meer af. Zijn directe concurrent Gerhard Pietersma (Eernewoude) lag bij het begin van de wedstrijd op een negende stek om uiteindelijk als zesde te finishen. Hierdoor kan hij Douwe Visser kwa punten morgen tijdens de finale niet meer achterhalen en zal Gerhard genoegen moeten nemen met de titel vice-kampioen. Het is voor Douwe Visser alweer zijn negende S.K.S. titel; hij schaart zich hiermee in het illustere rijtje van absolute topschippers die de rijke historie van de S.K.S. heeft voortgebracht.

 

Jeroen Pietersma zeilde vanmiddag een puike race en sloot deze af op een vijfde plaats. Met genoegen kon hij zijn broer Gerhard achter zich houden. In de strijd om de derde plaats was de notering van Jeroen en zijn mannen eigenlijk, hoe goed deze ook was, een mindere aangezien de directe concurrenten voor hem eindigden in de baai van Lemmer. Douwe Visser (Grou) zeilde gedurende de hele wedstrijd op een tweede plaats en Albert Visser (Lemmer) presteerde constant op de derde plaats. Hierdoor is de achterstand van ons team op de nummer drie positie 6,9 punten en zal het nog een hele opdracht worden het podium te bezeilen. Maar nu al kunnen we de conclusie trekken dat Jeroen Pietersma en zijn bemanning een fantastisch kampioenschap hebben gevaren. Met als absolute uitschieters een eerste en twee tweede plaatsen. Indien men morgen op het Sneekermeer een degelijke wedstrijd zeilt is ons team verzekert van minimaal een vijfde plaats in de eindrangschikking. Een prestatie van formaat!

 

Voor de schippers en bemanningen zal het misschien een andere beleving zijn geweest maar voor de vele toeschouwers die de slechte weersomstandigheden trotseerden was het eigenlijk een saaie wedstrijd. De start was natuurlijk spannend met het oog op de strijd om het kampioenschap. Na een route zeilen, bij windkracht vier, lagen de meeste posities al vast en in het verdere verloop van de race bleef dat op een enkele wisseling na ook zo. De onderlinge verschillen tussen de skûtsjes waren van dien aard dat tijdens de twee kruisrakken weinig winst of verlies werd geboekt.

 

Rond 15.00 uur begon het ook nog eens hard te regenen en waren de skûtsjes van afstand alleen nog als silhouetten te herkennen. Veel toeschouwers hielden het toen al voor gezien en togen huiswaarts. Douwe Visser finishte met zijn Sneker Pan als eerste gevolgd door Grou en Lemmer. De mannen uit Sneek hebben gedurende de afgelopen twee weken constant gezeild met drie zesde plaatsen als slechtste resultaat. Tel daarbij de vier overwinningen op en je bent de meer dan terechte kampioen van deze competitie.

 

Voor onze helden van de Twee Gebroeders rest nog dit kampioenschap op een waardige manier af te sluiten tijdens de finale op het Sneekermeer. Gelet op wat Jeroen Pietersma en zijn bemanning deze afgelopen twee weken hebben gepresteerd gaan we daar zeker vanuit. Alle fans van ons Drachtster Skutsje zijn welkom morgen op het starteiland om ons team te feliciteren met hun geweldig gevaren kampioenschap 2016!

 

UITSLAG LEMMER:

Sneek
Grou
Lemmer
Joure
DRACHTEN
Eernewoude
Stavoren
Halve Maen
Heerenveen
Akkrum
Leeuwarden
Woudsend
Langweer
Huizum.

Top vijf klassement:

Sneek 24,6 punten (kampioen 2016)
Eernewoude 33,7 punten
Lemmer 42 punten
Grou 43,9 punten
DRACHTEN 48,9 punten.