Elfde plaats in eindklassement

Geplaatst op 20 augustus 2010

Met een twaalfde plaats op het Sneekermeer is Albert Visser als elfde geeindigd in het eindklassement van het S.K.S. kampioenschap 2010. Vanuit de start leken onze mannen goed op weg, echter diverse windschiftingen werden Albert Visser fataal. Men moest tevreden zijn met een strijd in de achterhoede. Na zelfs even als laatste door te komen werd er toch nog twee plaatsen progressie geboekt.

Het kampioenschap 2010 zit erop. Hoogtepunten waren de derde plaats bij de Veenhoop en de vierde plaats op de Fluessen bij Elahuizen. Daar tegenover stonden tweemaal een dertiende en één keer een twaalfde stek, die het gemiddeld aantal punten te hoog heeft opgeschroefd. We hadden aan het begin van het kampioenschap, na een prachtig verlopen voorseizoen, de hoop uitgesproken dat een plaats bij de eerste zeven gerechtvaardigd zou mogen zijn.

Uiteindelijk is het een elfde geworden. Toch hebben Albert Visser en zijn bemanning er alles wat in hun mogelijkheden lagen aan gedaan om bij de eersten van de vloot te zeilen. Tijd in het najaar genoeg om de sterke en zwakke punten te evalueren, daaruit lering te trekken, en er komend seizoen weer voor de volle 100% te staan.

Pieter Brouwer (Heerenveen) was na de 2ewedstrijd op het IJsselmeer bij Lemmer al kampioen 2010 geworden. Spanning was er vooral de laatste wedstrijd in de strijd om de derde plaats in het eindklassement. De broer van Albert, Douwe Visser met de Sneker Pan, verzekerde zich hiervan middels een negende plaats op zijn thuiswater.

Met z’n allen hebben wij genoten van veertien dagen S.K.S. Opvallend dit jaar is dat alle wedstrijden zijn doorgegaan, en dat is vele jaren door de weersomstandigheden wel eens anders geweest. Komende activiteiten voor schipper en bemanning zijn het amateurzeilen eind augustus op het Sneekermeer en het zeilen met donateurs in september.

 

- Wiep Wierda

  • Sneek1
  • Sneek 2
  • Sneek 3
  • Sneek 4
  • Sneek 5
  • Sneek 6