Elke stap is een stap

Geplaatst op 30 juli 2017

Hoe klein of groot, voorwaarts of bescheiden terug. Het blijft een stap en als achter de richting een gedachte zit, of achteraf geÎvalueerd dan is het altijd winst.

Deze zondag hebben we op Grou de laatste training gedraaid. Zaterdag is het hele team bezig geweest het schip op en top klaar te krijgen voor de SKS en is het schip ook door de commissie goedgekeurd.

Zo vlak voor een wedstrijdserie om het kampioenschap gooi je weinig meer om. Dan moet je met de voorbereiding die je had, of die mogelijk was, genoegen nemen. Dit is het, dit was het, en dat wordt het! Hier gaan we het mee doen!

Hoe staan we er voor? Dat wordt bepaald door een hoop factoren! Het voornaamste is dat het team, met de nieuwe bemanningsleden een goed team is. We kunnen elkaar hebben, corrigeren, coachen, sturen en ook hard zijn. Iedereen wil maar een ding - voorwaarts! En leren! Een mens is nooit uitgeleerd, hoe oud en ervaren je ook bent.

Het schip, met alle nieuwe materialen en ook datgene wat we dit seizoen nog niet hebben (een nieuw grootzeil) heeft op zich bewezen te kunnen strijden! Nieuwe mast, nieuwe fok en strijklatten. Alle drie vooruitgang! En we hebben dus nog voor de toekomst meer achter de hand. Een "vrituele derde plek" op de tweede race van de proloog geeft aan dat de bemanning dit schip voorin kan varen.

Vandaag na een hectische training door een teveel aan wind (7-8 bft vlagen) werd afgesloten met een mooie ronde tafel met de hele bemanning. Rein Bruinsma, onze teamcoach, als gangmaker die ook aan boord mee was. Van begin tot op heden alles doorgesproken en op tafel gelegd. Conclusie - Het team voelt zich goed, het team is bereid en het team is er klaar voor met de voorbereiding zoals die verlopen is. Het team vindt unaniem ook dat er groei is vergeleken met vorig jaar over de hele voorbereiding. Vertrouwen, samenwerking en inzet, WILLE !

Nog een paar dagen het koppie koel houden, de veer laten ontspannen en dan op tijd opdraaien zodat die vol kan gaan snorren! We hebben er zin in. Zijn er naar beste inzet klaar voor. En we gaan ons beste been voor zetten om in de SKS voorwaarts te gaan. Linker rijtje behouden, en waar mogelijk dagprijs/prijzen! Onze sponsoren, donateurs en vrienden zijn we dankbaar dat het ook dit seizoen weer mogelijk is om er voor te gaan!

Volg tijdens de SKS ook de roefpraat! Wij doen buiten de wedstrijden ook ons best om lief en leed, maar vooral progressie te delen met onze achterban!

Sportieve groet en dank!
It Skûtsje fan Drachten!