Familie Visser heerst op 1e dag Lemmer Ahoy!

  • Ahoy1a
  • Ahoy1b
  • Ahoy1c
  • Ahoy1d
  • Ahoy1e
  • Ahoy1f

Geplaatst op 9 mei 2013

De eerste dag van Lemmer Ahoy 2013 is een topdag geworden voor de familie Visser. Douwe won overtuigend met zijn Sneker Pan de race van vandaag gevolgd door neef Douwe met het Doarp Grou. Onze Albert Visser klasseerde zich uitstekend op de vijfde plaats in een veld van 26 skûtsjes. Traditioneel strijden de schepen van de S.K.S en de I.F.K.S. in het hemelvaartsweekend al sinds 1982 om de eer. Een armada van een kleine 60 skûtsjes zeilen in drie verschillende klassen. De S.K.S. vloot, zonder Heerenveen en de Halve Maen, streden vandaag in de gouden klasse tegen de beste veertien van het I.F.K.S eindklassement van vorig jaar.


Albert Visser starrte in dit grote veld keurig en daverde met de concurrentie in een lang kruisrak vanaf het strand richting buitengaats. Het was broer Douwe Visser die de kop pakte en deze de gehele wedstrijd niet meer afstond,; meteen zijn visitekaartje afgevend voor dit seizoen. Wat een machtsvertoon en indrukwekkende voorsprong op nummer twee Grou. Verrassend was het Arend Wisse de Boer die voor het eerst zeilend met de Twee Gebroeders uit Langweer brutaal als derde aansloot. Onze mannen pikten als zesde aan achter Lemmer.

Na een lang voor-de-winds rak richting strand konden de schippers beginnen aan het tweede kruisrak waarin Albert Visser en zijn bemanning opschoven naar een vijfde plaats. Een hopeloos mislukt kruisrak voor Johannes Meeter (Lemmer) en de tot dan toe als vierde liggende Sikke Heerschop met zijn "Wylde Wytse" zorgde ervoor dat deze twee schippers rond de tiende plaats de bovenste boei rondden. Veel beter deed het Walter de Vries (Sloten). Vanuit de middenmoot voer hij een pracht kruisrak om zich hiermee als derde bij de kopgroep te melden.

Een klassering waar in het laatste rak richting finish ook geen veranderingen zich voordeden. Na ruim twee uren gezeild te hebben vond de organiserende zeilvereniging de Zevenwolden het mooi geweest en liet de schepen finishen. De zilveren klasse werd overigens gewonnen door Froukje Meijer met de Jonge Jasper. Met een tevreden gevoel konden onze mannen richting moederschip Marita om deze wedstrijd onder het genot van een hapje en drankje evalueren. Een schitterend begin met hopelijk een dito vervolg. Morgen worden er twee wedstrijden verzeild in de baai van Lemmer en maar eens kijken hoe de kaarten dan worden geschud. Er wordt veel wind verwacht en of e.e.a. doorgang kan vinden weten we dan.

Voor de volledige uitslag van de drie verzeilde klassen verwijs ik U naar www.zevenwolden.nl