Fantastische zeilmiddag op Sneekermeer.

  • ter1
  • ter2
  • ter3
  • ter4
  • ter5
  • ter6
  • ter7
  • ter8
  • ter9

Geplaatst op 3 augustus 2016

En opnieuw deden onze mannen van zich spreken vanmiddag tijdens de vierde wedstrijd tijdens dit S.K.S. kampioenschap. Op een knobbelig sneekermeer zeilde Jeroen Pietersma naar een zeer verdienstelijke vijfde plaats en handhaaft zich hiermee in de kop van het klassement. Met 7,9 punt staat hij tweede op een tiende punt van leider Douwe Visser (Sneek). Wat was het vanmiddag een spectaculaire en fantastische wedstrijd! Windkracht vijf zorgde ervoor dat alles uit het skûtsje en bemanning moest worden gehaald om een super prestatie neer te zetten.

 

Jeroen Pietersma, trouw geassisteerd door tacticus Gijs Vlas, startte messcherp en zeilde hoog aan de wind richting het eerste merkteken. Soms vervaarlijk schuin hangend stoof de vlot over het sneekermeer. En wat een respect voor de veertien schippers die onder deze zware omstandigheden elkaar vrij varen bij de eerste boei. Veertien skûtsjes die over bak- danwel stuurboord bijkans allemaal tegelijk de boei willen ronden. Auke de Groot (Stavoren), zijn super vorm van de laatste wedstrijden onderstrepend, rondde als eerste gevolgd door Gerhard Pietersma (Eernewoude). Laatstgenoemde had aan een half winds rak voldoende om resoluut te kop over te nemen. 

 

Onze mannen van de Twee Gebroeders pikten als vijfde aan in de vloot. Wederom lieten Jeroen en zijn crew zien dat ze in dit veld zeer competitief zijn. De combinatie skûtsje en bemanning doet het fenomenaal. Om elke meter sneekermeer werd gevochten in hun strijd de nummer vier Teake Klaas van der Meulen (Woudsend) de loef af te kunnen steken. Maar deze “tuke” schipper liet zich niet de kaas van het brood eten. Na een schitterende zeilmiddag finishte ons team als vijfde en daar zal men, en de vele supporters van de Twee Gebroeders, zeer content mee zijn. 

 

Er is een enorme inhaalslag gemaakt vergeleken met afgelopen seizoen. Toen vonden we ons skûtsje in de klassementen vaak terug in de laatste regionen. Dit jaar moet voor schipper, bemanning en de vele volgers van de Twee Gebroeders een verademing zijn de machtige D regelmatig in de voorhoede te zien zeilen. Gister schreef ik al waar het dit kampioenschap naar toe gaat. Feit is dat Jeroen Pietersma en niet te vergeten zijn super bemanning, bezig is aan een nu al historisch mooi kampioenschap!

 

Eernewoude werd magistraal winnaar van deze wedstrijd bij Terhorne en daar viel niets op af te dingen. Pieter Meeter (Akkrum) werd tweede en de kampioen van vorig jaar Dirk Jan Reijenga (Joure) completeerde de top drie. Stavoren, even aan de leiding liggend, viel terug naar een achtste plaats en het bewijst maar weer eens dat dit skutsjeveld zeer aan elkaar is gewaagd. Voor Jeroen Pietersma zal het bovendien een fijn gevoel zijn geweest zijn vroegere leermeester Douwe Visser (Sneek) achter zich te houden gedurende de laatste routes. Het moet niet gekker worden, de Sneker Pan is niet bij machte de Twee Gebroeders te verschalken. Machtig toch!

 

UITSLAG TERHORNE:

Eernewoude
Akkrum
Joure
Woudsend
DRACHTEN
Sneek
Lemmer
Stavoren
Grou
Heerenveen
Langweer
Halve Maen
Leeuwarden
Huizum.