Geen topklassering bij Grou

Geplaatst op 24 juli 2010

Een teleurstellende start voor onze mannen op de Twee Gebroeders vandaag tijdens de eerste kampioenswedstrijd 2010 op Pikmeer en Wijde Ee. Voor het eerst in 65 jaar was de start op het Pikmeer; helaas was Albert Visser er te laat om nog een kans op een podiumplek te bezeilen.

Als veertiende ging hij met zijn bemanning over de startlijn om vervolgens aan een inhaalrace te beginnen. De noord westen wind, kracht vier met uitschieters naar vijf, zorgde voor een fenomenale ouverture. De Tijnje, een nauw vaarwater tussen Pikmeer en Wijde Ee, was de bottelnek voor vele skûtsjes. Hier moest worden gelaveerd en dat leverde hachelijke situaties op met over bak- en stuurboord kruisende schepen.

Voortdurend was Albert in een felle strijd gewikkeld met Eernewoude, Stavoren en zelfs Sneek. De laatste met schipper Douwe Visser kwam in de Tijnje zo slecht te liggen dat hij een deel van het skutsjeveld aan zich voorbij zag gaan. Eens te meer bleek vandaag maar weer dat de start, in dit zeer aan elkaar gewaagd skutsjeveld, van groot belang is. Zit je eenmaal bij de achterste schepen dan is het lastig vooruit zeilen.

Na ruim twee uur zeilen was het Pieter Meeter (Bolsward) die de overwinning voor zich opeiste. Lang zag dat daar niet naar uit. Dirk Jan Reijenga (Joure), Pieter Brouwer (Heerenveen) en Douwe Visser (Grou) waren het die voortdurend stuivertje wisselend streden om de overwinning.

Joure ging voorop richting finish. Door een foute interpretatie van het route schema, snoepte Bolsward, die het wel goed had bekeken, de overwinning voor de Jousters af. Grou werd tweede gevolgd door Heerenveen. Wat Albert Visser met zijn bemanning ook probeerden om verder vooruit te zeilen, het wilde helaas niet lukken. Een dertiende plaats bij Grou, we zijn wel eens beter begonnen.

Moed verloren al verloren, het schip loopt prima en onze mannen op de Twee Gebroeders zijn super fanatiek. We kijken vooruit en het kan alleen maar beter. Maandag de wedstrijd op ons thuiswater bij de Veenhoop. Tevens onze sponsordag, waarbij sponsoren en genodigden de ongetwijfeld goede verrichtingen van Albert Visser van dichtbij kunnen aanschouwen.