Gretig team Drachtster Skûtsje maakt valse start op Langweerder Wielen.

  • 15ladr1
  • 15ladr2
  • 15ladr3
  • 15ladr4
  • 15ladr5
  • 15ladr6
  • 15ladr7
  • 15ladr8

Geplaatst op 23 juli 2015

Een meer dan gretig team van onze Twee Gebroeders zag door een valse start vanmiddag op de Langweerder Wielen een mooie klassering in rook opgaan. Zoals ik gisteren in het verslag reeds vertelde is en blijft de start van doorslaggevende betekenis. Een superstart onderin het skûtsjeveld lag voor het grijpen ware het niet dat Jeroen Pietersma iets te snel over de startlijn voer. Hierin stond hij niet alleen, Alco Reijenga glorieus winnaar van de wedstrijd van gisteren, en Berend Mink (Halve Maen) ondergingen hetzelfde lot. Er zat niets anders op dan een rondje te maken om opnieuw te starten en aan een inhaalrace te beginnen.

In deze zeer aan elkaar gewaagde S.K.S-vloot is het bijna een illusie om dan nog een mooi resultaat te boeken. Toch weerhield Jeroen Pietersma en zijn bemanning dit er niet van om furieus de strijd aan te gaan onder wederom prachtige zeilomstandigheden. Douwe Visser (Sneek) kwam als beste uit de start en rondde als eerste de bovenboei gevolgd door Gerhard Pietersma (Eernewoude). Jeroen Pietersma moest het door de valse start doen met een plek in de achterste regionen en ging de strijd aan met Alco Reijenga (Heerenveen) en Berend Mink. 

Na een route zeilen bleek Douwe Visser (Sneek) geheel tegen zijn gewoonte in niet geheel bij de les door een boei te missen. Hierdoor pakte Gerhard Pietersma de koppositie om deze verder uit te bouwen. De ruim opgebouwde voorsprong kwam niet meer in gevaar zodat hij voor de tweede maal dit kampioenschap een eerste plaats kon bijschrijven om meteen ook de kop in het klassement over te nemen van Johannes Meeter (Langweer). Voor zijn thuispubliek beleefde hij een complete off-day. Als derde passeerde Langweer de bovenboei om uiteindelijk als laatste te finishen. Onze crew van de Twee Gebroeders finishten helaas op een tegenvallende elfde plaats.

In het kruisrak in de tweede route kreeg onze Jeroen Pietersma het aan de stok met Alco Reijenga. De Twee Gebroeders over bakboord liggend kreeg geen ruimte van de schipper van de Gerben van Manen. Een onvervalste bakboord-stuurboord situatie. Jeroen hees terecht de protestvlag. De jury besloot na de wedstrijd onze schipper in het gelijk te stellen en zo moest de winnaar van gisteren het vandaag doen met veertien punten. Douwe Visser (Grou) stuurde de Doarp Grou naar een tweede plaats en Siete Meeter (Leeuwarden) pakte de derde plaats. De ruim anderhalve ton aan investeringen in het Leeuwarder Skûtsje lijken hun vruchten af te werpen.

Vrijdag zeilt de S.K.S.-armada op de Fluessen bij Elahuizen. En ik blijf het zeggen, er komt een wedstrijddag dat de puzzelstukjes op hun plek vallen en dat we de Twee Gebroeders met de drachtster vlag in top bij de eerste drie zullen aantreffen!

UITSLAG LANGWEER: 1. Eernewoude, 2. Grou, 3. Leeuwarden, 4. Joure, 5. Sneek, 6. Stavoren, 7. Akkrum, 8. Huizum, 9. Halve Maen, 10. Lemmer, 11. DRACHTEN, 12. Woudsend, 13. Langweer, 14. Heerenveen.

In het tussenklassement vinden we Jeroen Pietersma terug op een dertiende plaats met 43 punten.