Heegermeer

Geplaatst op 5 augustus 2011

Na de geweldige overwinning van het Drachtster skûtsje bij Terhorne kon er vanmiddag opnieuw feest worden gevierd. Met een klinkende tweede plaats tijdens de inhaalwedstrijd op het Heegermeer was er wederom reden tot juichen. Wat een geweldig kampioenschap tot nu toe voor ons dit jaar, met als bekroning een vierde plaats in het tussenklassement.
Prachtig weer en een mooie wind zorgde voor een machtige wedstrijd. Onze mannen hadden een uitstekende start, onder in het veld, over bakboord, koos Albert Visser voor een lange vrije slag richting wal om vervolgens in twee slagen als tweede achter broer Douwe Visser (Sneek), de bovenste boei te ronden. Deze broedertwist leidde tot een pittig loefduel waarbij de heren de rest van de skûtsjevloot onder zich zagen verschijnen. Grote winnaar in dit rak was Ype v.d. Meulen (Woudsend) die met als directe belager Auke de Groot (Stavoren) samen de kop pakten. Na het volgende kruisrak, in de door de commissie uitgelegde zandloperbaan, lukte het onze helden maar net aan te pikken bij de kopgroep. De twee volgende routes werd er volop gestreden met Eernewoude en Grou.
En dan het laatste rak op weg naar de bovenboei; eigenlijk te gek voor woorden. een bui trok over het Heegermeer net nadat de kopgroep bezig was met laveren in het kruisrak. Een enorme windschifting tot gevolg hebbend. De wind zal zo rond de 40 graden zijn gedraaid. Woudsend, Sneek en het inmiddels tot de derde positie opgerukte Heerenveen werden het slachtoffer. Zij zeilden hierdoor vele vele meters teveel. Tot ieders grote verrassing was het Stavoren dat de koppositie overnam gevolgd door ons Drachtster skûtsje. Woudsend zakte terug naar een achtste stek en Sneek tot zelfs de dertiende plaats.
In het korte stukje naar de finish maakte Auke de Groot (Stavoren) geen fout en kon zijn eerste overwinning als schipper bij de S.K.S. in een kampioenswedstrijd, bijschrijven. En dan pure blijdschap op ons schip nadat we als tweede over de denkbeeldige finishlijn stoven. Een puike prestatie! Pieter Meeter (Bolsward) legde beslag op de derde plaats.
Na een kleine eerste week in de strijd om de vacante S.K.S. titel 2011 wordt het tijd om de tussenbalans wat betreft het klassement op te maken. Sneek is koploper met 9 punten, gevolgd door Grou met 14,8, Eernewoude met 16 en vierde met 17,9 punten Albert Visser en zijn bemanning.
Uitslag van vandaag: 1. Stavoren, 2. DRACHTEN, 3. Bolsward, 4. Eernewoude, 5. Lemmer, 6. Heerenveen, 7. Joure, 8. Woudsend, 9. Grou, 10. Sneek, 11. Langweer, 12. Huizum. Halve Maen en Leeuwarden protesteerden tegen elkaar en kregen na de jury uitspraak elk 14 punten.

Morgen wordt er gezeild op het IJsselmeer bij Stavoren.

  • hee1
  • hee2
  • hee3
  • hee4
  • hee5
  • hee6
  • hee7
  • hee8
  • hee9