Het wil nog niet lukken dit kampioenschap

  • 15tedr1
  • 15tedr2
  • 15tedr3
  • 15tedr4
  • 15tedr5
  • 15tedr6
  • 15tedr7
  • 15tedr8
  • 15tedr9

Geplaatst op 22 juli 2015

 

Het wil helaas nog niet lukken om een ere-plaatsje te boeken dit kampioenschap. Jeroen Pietersma en zijn bemanning hebben vanmiddag op het Sneekermeer een prachtige wedstrijd gezeild, gestreden en er alles aan gedaan om een mooie klassering te behalen. Maar wel in de achterhoede en daar willen we de trotse Twee Gebroeders liever niet zien. Waar het aan ligt is van hieruit moeilijk aan te geven. Zoals altijd is en blijft een goede start cruciaal. Het zijn de kleine dingen die bepalen of je een puike start hebt of niet. Net even iets te laat draaien, de concurrentie in het hedendaagse zeer aan elkaar gewaagde veld is groot. Jeroen Pietersma doet met zijn crew zijn uiterste best om bij de voorsten mee te kunnen, het schip loopt super maar eenmaal bij de achtersten startend is het bijna onmogelijk om nog naar de voorsten toe te zeilen.

Neem vandaag de wedstrijd op het Sneekermeer, eentje om in te lijsten. Een prachtige wind, twee grote kruisrakken en veertien messcherpe schippers en bemanningen. Om mijn voorgaand betoog te staven, Alco Reijenga startte met de Gerben van Manen onderin het veld. Glorieus stoof hij naar een eerste plaats om deze niet meer af te staan. In zijn kielzog Gerhard Pietersma (Eernewoude) die wederom net als gister bij de voorsten meestreed. Er ontspon zich een geweldig duel tussen Alco en Gerhard. Gedurende de race had Alco bij elke boeironding een voorsprong van rond de minuut.

Tot Gerhard de wind iets beter kreeg dan zijn tegenstrever. Bij het ingaan van het laatste kruisrak was het verschil nog maar 25 seconden. Wat een magnifiek laatste rak op naar de finish. Alco verdedigde op Gerhard  en alsof het een wedstrijd met scherpe jachten betrof draaiden ze elkaar bijna scheel om maar boven de zeilen van de tegenstander te blijven. Na een prachtige zeilmiddag trok Alco Reijenga (Heerenveen) aan het langste eind en boekte na een desastreus verlopen kampioenschap 2014 zijn eerste overwinning als schipper bij de S.K.S. Gerhard werd tweede en klom daarmee naar de tweede plaats in het tussenklassement. Johannes Meeter (Langweer) werd derde en blijft koploper in de strijd om de vacante S.K.S. titel.

Onze mannen van de Twee Gebroeders streden hun strijd in de achterhoede en sloten deze fantastische wedstrijd als elfde af. Maar niet getreurd er komen nog kansen genoeg. Kijk maar naar vorig jaar toen Jeroen na een fenomenale start bij de wedstrijd op het IJsselmeer bij Stavoren van kop af een super overwinning kon bijschrijven. Het moet toch een keer lukken en alles moet op z'n plaatsje vallen en wie weet wat voor moois er dan nog in het vat zit!

UITSLAG TERHORNE: 1. Heerenveen, 2. Eernewoude, 3. Langweer, 4. Woudsend, 5. Grou, 6. Leeuwarden, 7. Joure, 8. Akkrum, 9. Lemmer, 10. Stavoren, 11. DRACHTEN, 12. Halve Maen, 13. Huizum, 14. Sneek. (14 punten na verloren protest).