Jeroen bewaart het best voor het laatst!

  • 15ah1
  • 15ah2
  • 15ah3
  • 15ah4
  • 15ah5
  • 15ah6
  • 15ah7
  • 15ah8

Geplaatst op 16 mei 2015

Met een vierde plaats tijdens de vierde, wat later bleek laatste wedstrijd, van Lemmer Ahoy 2015 heeft Jeroen Pietersma en zijn bemanning de beste race van deze editie gezeild. En dat in het grote veld van 27 skûtsjes. Een puike prestatie! Het was voor schippers en bemanningen een editie met weinig, matig en op zaterdag teveel wind waardoor de finaledag moest worden geschrapt.

Hemelvaartsdag stond er tijdens de eerste race bijna geen wind. Als lamgeslagen zwanen lag de complete vloot te snakken naar wind. Jeroen Pietersma wist als 19e deze wedstrijd te finishen. Gelukkig gaf de middagrace een ander beeld. Iets meer wind en er kon naar hartelust worden gestreden. De mannen van de Twee Gebroeders verbeterden hun prestatie van de ochtend met een 11e plaats. Opvallend was dat Merijn Olsthoorn uit Amsterdam zijn Emanuel tweemaal als eerste over de finishlijn stuurde. Een prestatie van formaat in dit zeer aan elkaar gewaagde SKS en IFKS veld.

Dag twee bood een heel andere aanblik. Meer wind dan donderdag en met twee laveerrakken in de baai van Lemmer kon er heerlijk worden gezeild. Jeroen eindigde de ochtendwedstrijd als 17e en dat moest en kon beter! Ze revancheerden zich door de vierde race als vierde te eindigen en dat bood perspectief voor een mooie eindklassering. Het mocht echter niet zo zijn. Een bijna stormachtige zuidwesten wind zorgde voor dikke "baren" en witte kuiven op de golven op het IJsselmeer. Enkele schippers kozen ervoor het ruime sop te kiezen en vervaarlijk shuin hangend stoven ze over het IJsselmeer. Organiserende zeilvereniging de Zevenwolden kon geen andere beslissing nemen dan de wedstrijd af te gelasten.

In het eindklassement Lemmer Ahoy 2015 vonden we Jeroen Pietersma terug op een elfde plaats. En daar kon men wel mee leven. Omdat Merijn Olsthoorn tot ieders verrassing ook nog de derde race op zijn naam schreef, gevolgd door een zevende stek tijdens de vierde wedstrijd, mocht hij worden gehuldigd als winnaar van deze editie. Onze oud schipper Albert Visser werd met het Lemster Skûtsje tweede. Sikke Heerschop (Wylde Wytse) completeerde het ereschavot.

De veertien skûtsjes van de SKS komen zaterdag 6 juni weer in actie tijdens twee wedstrijden om de Waterpoorttrofee op het Sneekermeer. We hopen dan op succes voor onze mannen van de Twee Gebroeders!