Jeroen debuteert in middenmoot!

  • ahoy1
  • ahoy2
  • ahoy3
  • ahoy4
  • ahoy5
  • ahoy6

Geplaatst op 29 mei 2014

Een vlagerige wind, een schitterend lang kruisrak en drie omslaande skûtsjes. Ingrediënten van de eerste serieuze skûtsjewedstrijd van dit nog lange seizoen. Vandaag was het dan eindelijk zover; vele maanden van inspanningen aan onze Twee Gebroeders, een schippers-wissel en een deels nieuw bemanning ga er maar aan staan. Doordat de sprintwedstrijden door teveel wind werden afgelast werd Lemmer Ahoy de vuurdoop in wedstrijd-verband van onze nieuwe roerganger Jeroen Pietersma. En in het geheel niet onverdienstelijk. In een vloot van eenentwintig schepen wist hij met zijn mannen tweemaal de veertiende plaats te bezeilen.

Twee schitterende wedstrijden op het IJsselmeer bij Lemmer. En het blijkt dat onze nieuwe schipper het voortreffelijk doet. Het is ook allemaal wennen. En het trainen kan nog zo goed gaan; in de wedstrijden moet het gebeuren. Als de voortekenen niet bedriegen lijkt het opnieuw weer het jaar van Douwe Visser (Sneek) te gaan worden. Tweemaal winnen vandaag, wie kan dit geoliede team van de Sneker Pan stoppen...

Jeroen is de afgelopen maanden met frisse moed en enkele nieuwe bemanningsleden begonnen aan de klus op onze Twee Gebroeders nadat Albert Visser ons skûtsje voor dat van Lemmer verruilde. Voordeel is dat onze schipper Albert regelmatig verving bij afwezigheid dus de nukken van ons schip, als die er al zijn, waren bekend. Harmen Brouwer stapte over van Heerenveen om Jeroen als adviseur met raad en daad bij te staan. En vandaag bleek waar onze mannen toe in staat waren. Fel werd er gestreden om elke meter wedstrijdwater en cadeautjes werden niet uitgedeeld. Het resulteert in een dertiende plaats in het klassement met nog drie race's, morgen twee, te gaan.

Volgens onze schipper kan het altijd beter en aan de mannen de schone taak morgen progressie in het klassement te boeken. Het seizoen is nog lang en elke wedstrijd kan het geleerde weer in de evaluatie worden opgenomen opdat onze Twee Gebroeders met de machtige "D" in het grootzeil, progressie maakt!

Uitslagen van vandaag kunt U bekijken op www.zevenwolden.nl