Jeroen Pietersma eindigt als vijfde in eindklassement 2016!

  • sn1
  • sn2
  • sn3
  • sn4
  • sn5
  • sn6
  • sn7

Geplaatst op 12 augustus 2016

Wat zijn we met z’n allen supertrots op Jeroen Pietersma en zijn geweldige bemanning. Ondanks een wat minder resultaat vanmiddag tijdens de finale op het Sneekermeer, een tiende plaats, wist men een vijfde plaats in het eindklassement te behalen. De afgelopen dagen gloorde zelfs even de hoop op een plaats bij de top drie maar dat was net wat te hoog gegrepen. Maar met dit resultaat in deze competitie kunnen we meer dan tevreden zijn. Wie had dit aan de vooravond van het kampioenschap 2016 durven denken, misschien schipper en bemanning wel maar wij hadden het als fans van ons skûtsje niet verwacht.

 

Zoals gisteren al gemeld zou de finale vanmiddag nog een strijd gaan opleveren om de derde plaats. Grou, Lemmer en Drachten waren hiervoor nog in de race. En vanmiddag op het Sneekermeer liet Douwe Visser (Grou) zien dat hij en niemand anders de derde plaats zou gaan opeisen. Vanuit de start, als eerste de bovenboei rondend en steeds verder uitlopend op de rest van de vloot, pakte hij de overwinning tijdens de laatste race van deze competitie. Albert Visser (Lemmer) bezeilde een vierde notering en dat was net niet voldoende om de derde plaats in het eindklassement te pakken.

 

Ook Jeroen Pietersma was nog in de race om de felbegeerde derde plaats. Maar we vonden hem en zijn bemanning bij de laatsten tijdens de eerste boekronding. Vanaf dat moment was duidelijk dat een derde plaats in de eindrangschikking een brug te ver bleek. Even lag Jeroen op zijn vertrouwde Sneekermeer laatste. Het zou een onwaardig en niet passend slot zijn van deze geweldig gezeilde twee weken. Met een paar prachtige slagen in de daarop volgende routes wist ons team nog te stijgen naar een tiende stek.

 

In een ware vlootschouw werden de eerste drie skûtsjes van het eindklassement middels een sleepboot bij het talrijk opgekomen publiek langs gesleept. Een ware triomftocht voor nummer 1 Douwe Visser (Sneek), nummer 2 Gerhard Pietersma (Eernewoude) en nummer 3 Douwe Visser (Grou). Bij de starttoren op het starteiland werden de drie skûtsjes afgemeerd. Hier werd de wisselprijs voor de kampioen, het zilveren skûtsje, aan Douwe Visser overhandigd. Onder luid gejuich van de vele sneller fans toonde de kampioen zijn trofee.

 

Hiermee kwam een eind aan het kampioenschap 2016. Wat hebben de schippers en bemanningen het getroffen, elke wedstrijd kon doorgang vinden, en elke dag stond er voldoende wind om een mooie wedstrijd te zeilen. De vele fans van ons Drachtster Skutsje hebben bijna elke wedstrijd kunnen genieten van de prachtige prestaties van Jeroen en zijn bemanning. Vergeleken met de afgelopen twee jaren is er enorme progressie geboekt met een schitterende vijfde plaats als beloning in het eindklassement. Op naar een minstens net zo mooi kampioenschap 2017!

 

UITSLAG SNEEK:

Grou
Joure
Sneek
Lemmer
Eernewoude
Akkrum
Langweer
Stavoren
Woudsend
DRACHTEN
Halve Maen
Heerenveen
Leeuwarden
Huizum.

 

EINDKLASSEMENT 2016:

Sneek
Eernewoude
Grou
Lemmer
DRACHTEN
Akkrum
Joure
Stavoren
Langweer
Halve Maen
Heerenveen
Leeuwarden
Woudsend
Huizum.