Jeroen Pietersma laatst bij Foarwedstriid.

  • 15prodr1
  • 15prodr2
  • 15prodr3
  • 15prodr4
  • 15prodr5
  • 15prodr6
  • 15prodr7
  • 15prodr8
  • 15prodr9

Geplaatst op 4 juli 2015

Met een 10e en 12e plaats zijn Jeroen Pietersma en zijn mannen als laatste geëindigd tijdens de Foarwedstriid van de SKS afgelopen zaterdag op een snikheet IJsselmeer bij Lemmer. Helaas zat er niet meer in bij de laatste krachtmeting voorafgaand aan het SKS kampioenschap dat over twee weken in Grou een aanvang neemt. Nadat ook enkele weken geleden de jubileumwedstrijd van Langweer voor Jeroen niet in succes resulteerde is het jammergenoeg een voorseizoen geweest met een wrange nasmaak.

Onder tropische omstandigheden maakten de twaalf skûtsjes van de SKS, Leeuwarden en Eernewoude ontbraken, er een mooie wedstrijd van. De ochtend wedstrijd leverde een duel om de winst op tussen Sneek en Lemmer. Douwe Visser (Sneek) won uiteindelijk. Onze mannen moesten bij een kalm briesje de strijd aangaan om niet als laatste te eindigen. Dat het toch de laatste stek werd was een teleurstelling. Even leek het er op dat de middagwedstrijd door te weinig wind moest worden geschrapt. Rond 13.45 uur lagen de schepen lamgeslagen op de startlijn. Na een algehele valse start begon het lichtjes te waaien waardoor toch een middag race kon worden verzeild.

Kopstart was voor Pieter Meeter (Akkrum) die als eerste dan ook de bovenste boei rondde. Douwe Visser (Grou) lag tweede en Lodewijk Meeter (Huizum) derde. In deze stand kwam de hele middag ook geen verandering meer. Douwe Visser (Sneek) maakte voor zijn doen een beroerde start, als laatste over de startlijn om vervolgens als vierde de eerste boei te rondden! Jeroen Pietersma raakte verzeild in een achterhoede gevecht om na een middag geweldig te hebben gestreden als tiende de finishlijn te passeren.

Lastig om na het voorseizoen een conclusie te trekken. Het gehele SKS-veld is buitengewoon aan elkaar gewaagd. Cruciaal daarbij is een goede start, zit je voorin dan is een plaats bij de eersten bijna gegarandeerd. Denk daarbij aan vorig jaar Stavoren toen onze mannen na een geweldige start van kop af deze wedstrijd wonnen. Over twee weken moet het gebeuren. Het 70e kampioenschap van de SKS start bij Grou. Jeroen Pietersma en zijn bemanning zullen er dan ook alles aan doen om de Twee Gebroeders naar een mooie klassering te zeilen. 

De eindrangschikking van de Foarwedstriid bij Lemmer met tussen haakjes de positie tijdens de eerste en tweede wedstrijd:
1. Sneek (1+4), 2. Grou (4+2), 3. Joure (2+5), 4. Akkrum (10+1), 5. Lemmer (3+9), 6. Huizum (11+3), 7. Langweer (7+7), 8. Heerenveen (9+6), 9. Stavoren (8+8), 10. Woudsend (11+6), 11. Halve Maen (5+12) en 12. DRACHTEN (12+10).