Jeroen Pietersma veertiende bij Langweer

  • la1
  • la2
  • la3
  • la4
  • la5
  • la6
  • la7
  • la8
  • la9
  • la10

Geplaatst op 4 augustus 2016

Na de euforie van de eerste vier dagen strijd om het S.K.S. kampioenschap volgde vanmiddag op de Langweerder Wielen tijdens de vijfde wedstrijd een domper voor Jeroen Pietersma. Als laatste finishte de Twee Gebroeders. Na de prachtige resultaten van de afgelopen dagen zullen onze mannen hier niet blij mee zijn. De verschillen in dit hedendaagse skutsjeveld zijn miniem en een klein foutje of een verkeerde inschatting kan al fataal zijn. Op zich leek de start van Jeroen nog niet zo slecht maar bij de eerste boei in een kluwen van skûtsjes sloten onze mannen als elfde aan. Niets verloren zou je zeggen gezien de vorm van de afgelopen dagen. Het lukte gedurende de wedstrijd echter niet vooruit te zeilen en in plaats daarvan werd er elke route een plaats ingeleverd. Sneu om onze trots als laatste te zien eindigen maar ook dit hoort erbij. In ieder geval hebben Jeroen en zijn mannen nu veertien aftrekpunten voor het klassement. Voor de niet kenner; aan het eind van het kampioenschap mag elke schipper het slechtste resultaat aftrekken van zijn puntentotaal.

 

Het woei stevig op de Langweerder Wielen en opnieuw konden schippers en bemanningen “oan e bak”. Veruit de beste start was voor Douwe Visser (Grou). Voor het eerst deze competitie liet de oud kampioen zich van voren zien. Hij rondde als eerste het eerste merkteken gevolgd door Pieter Meeter (Akkrum) en Alco Reijenga (Heerenveen). Deze drie liepen uit op de rest van de vloot en hebben de hele wedstrijd met elkaar gestreden om de overwinning. Uiteindelijk ging Douwe Visser er met de winst vandoor. Akkrum was en bleef net als gisteren tweede en doet uitstekende zaken in het tussenklassement. De op de vierde plaats liggende Berend Mink (Halve Maen) kwam tijdens de start in een protestsituatie terecht met Alco Reijenga (Heerenveen).  Berend protesteerde en Alco erkende schuld door het hijsen van de groene vlag. Hiermee hoopte laatstgenoemde een protest te voorkomen. Echter zeilde Berend Mink met de protestvlag over de finish en na afloop werd dit protest door de jury toegewezen en Heerenveen was veertien strafpunten rijker. Hierdoor krijgt Jeroen Pietersma dertien i.p.v. veertien punten.

 

Siete Meeter (Leeuwarden) deed voor het eerst deze competitie van zich spreken. Hij streed bij de eerste vijf en dat zal hem een goed gevoel hebben gegeven. Toch kwam hij in aanvaring met de Halve Maen. Provisorisch werd tijdens de wedstrijd de schade aan de waterstangen voor op het skûtsje verholpen en konden de leeuwarders doorzeilen. Voor ons als fans van het Drachtster Skutsje dus een wat mindere dag. We zullen het ermee moeten doen maar gezien de klasse van Jeroen en zijn mannen die zij de laatste dagen hebben laten zien zal dit een incident zijn. Morgen strijden de skûtsjes op de Fluessen bij Elahuizen.

 

UITSLAG LANGWEER:

Grou
Akkrum
Sneek
Lemmer
Eernewoude
Leeuwarden
Halve Maen
Huizum
Woudsend
Stavoren
Langweer
Joure
DRACHTEN
Heerenveen.

Top vijf klassement na aftrek slechtste wedstrijd:

Sneek 10,8 punten
Akkrum 11 punten
Eernewoude 15,9 punten
DRACHTEN 16,9 punten
Lemmer 19 punten.