Kalm begin Lemmer Ahoy.

  • Ahoy1
  • Ahoy2

Geplaatst op 17 mei 2012

Albert Visser en zijn bemanning vinden zichzelf, na de eerste 2 wedstrijden tijdens Lemmer Ahoy 2012, terug op een keurige 10e plaats. Na een 16e stek tijdens de eerste wedstrijd en een 8e plaats na de tweede race kan men terugkijken op een geslaagd begin van dit drie daags zeilevenement in de baai van Lemmer. Traditioneel kruisen de veertien SKS skutsjes de degens met de beste A klassers van de IFKS. Levert op een vloot van 25 skutsjes die tijdens 5 wedstrijden over drie dagen met elkaar de strijd aangaan.

De twee races van vandaag kenmerkten zich door verschillende weers, lees wind, omstandigheden. Waaide het bij de eerste wedstrijd nog een kleine kracht 3, was het gedurende de laatste race van vandaag afzien voor schippers en bemanningsleden. De wind zakte helemaal in elkaar wat restte in een saaie semi-drijfpartij. De eerste wedstrijd probeerden onze mannen wat ze konden om naar voren te zeilen. Een uiteindelijke 16e plaats stemde niet tot tevredenheid en gelukkig kon de schade in de daaropvolgende wedstrijd worden ingelopen met een mooie achtste plaats. Jammer dat er niet echt kon worden gezeild. Met een beetje meer wind kun je slagen maken en er voor gaan. Morgen wederom 2 wedstrijden en wij hopen met z'n allen op een mooie bries zodat er echt om de prijzen kan worden gezeild.

Koploper in het tussen klassement is verrassend debuterend A klasse schipper in de IFKS, Kees van der Kooij uit Woudsend, hij wordt gevolgd door Bolsward en Sneek, beide SKS.