Laatste wedstrijd Lemmer Ahoy met podiumplaats voor Albert Visser!

  • Ahoy5
  • Ahoy6
  • Ahoy7

Geplaatst op 19 mei 2012

Met een schitterende tweede plaats tijdens de slotwedstrijd van Lemmer Ahoy 2012 is Albert Visser als 6e geeindigd in het eindklassement. Achter dagwinnaar Lemmer dreef de Twee Gebroeders over de finishlijn. Drijven inderdaad, want van een echte zeilwedstrijd was vanmiddag echt geen sprake. Stond er voor de start nog een lekker briesje; deze was na het begin bijna compleet verdwenen. Gevolg een langdurig voor-de-winds rak vanaf het IJsselmeer richting strand. De hele meute, verdeeld over drie klassen, ruim 60 skutsjes, dreef boord aan boord naar de beneden windse boei. Voorwaar geweldig dat Albert Visser en zijn bemanning zich, na even op kop te hebben gelegen, kranig weerde en achter Johannes Meeter (Lemmer) zich verzekerde van een 2e stek. Dit mooie 3 daagse zeilevenement had een passend en beter slot verdiend.

Albert kan meer dan tevreden terugkijken op Lemmer Ahoy 2012 waarbij in het geweld van alle SKS en de top van de A klasse van de IFKS een 6e plaats in de eindrangschikking een mooi resultaat is. Met de bagage en de kennis opgedaan deze drie dagen kunnen de mannen van de Twee Gebroeders zeker vooruit. Het was dan ook een ideale gelegenheid onder alle denkbare windomstandigheden te leren hoe het schip is uitgetrimd en hoe goed de bemanning als een team op elkaar is ingespeeld. Er komen nog enkele wedstrijden voorafgaand aan het SKS kampioenschap 2012, waaronder de jubileum wedstrijd van Woudsend op het Heegermeer, de Waterpoortrace op het Sneekermeer en de proloog bij Lemmer; gelegenheid genoeg om te kijken of we er klaar voor zijn.

Douwe Visser (Sneek) werd zoals verwacht winnaar van Lemmer Ahoy 2012. Zijn vandaag behaalde 6e plaats was ruim voldoende voor de eindzege. Voor de complete einduitslag en de uitslag van vandaag kijkt U op www.zevenwolden.nl