Langweer

Geplaatst op 4 augustus 2011

Met een imposante inhaalslag vandaag op de Langweerder Wielen hebben Albert Visser en zijn bemanning uitstekende zaken gedaan. Na een slechte start kwam ons skûtsje als twaalfde rond de eerste bovenboei. Echter in het volgende half-windse rak verscheen plotseling de gele vlag op de Twee Gebroeders ten teken dat er een gewonde aan boord zou zijn; en er werd verzocht om medische bijstand. Schrijver dezes heeft niet kunnen achterhalen wat er precies is gebeurd. Via via vernomen dat er een bemanningslid met de handen voor het hoofd door een in de haast aangemeerd schip van boord is gehaald. Ik hoop U binnenkort meer uitsluitsel over te kunnen geven. Voor de te vroeg gestarte Dirk Jan Reijenga (Joure) en hekkensluiter Huizum kon Albert aan een inhaalrace beginnen.
En hoe! Uitgekiend de slagen kiezend en messscherp zeilend stoof de Twee Gebroeders over de Langweerder Wielen. Na drie routes varen had men al een negende positie bereikt. Voorop van kopaf Grou gevolgd door Heerenveen. Onder geweldige weersomstandigheden, windkracht vier en een lekker zonnetje, boden de veertien van de S.K.S. vanmiddag een fenomenaal schouwspel. Broer van Albert, Douwe, voer geweldig sterk. Hij starrte met de Sneker Pan als negende om na drie routes zeilen als derde bij de kopgroep aan te pikken. De honger naar succes van onze mannen was nog niet gestild. Na de prachtige overwinning van gisteren op het Sneekermeer was er maar 1 credo; naar voren. En net als afgelopen zaterdag bij Grou had Albert Visser zijn meesterzet voor het laatst bewaard. In het laatste kruisrak naar de finish kon hij net even scherper en hoger zeilen dan Bolsward en Joure. Over stuurboord op de finish af zeilend had Albert net genoeg ruimte om deze twee skûtsjes de loef af te steken met als bekroning een keurige zevende stek. Van twaalf naar zeven; mannen een topprestatie!
Morgen strijden de veertien van Friesland op het Heegermeer bij Woudsend. Op de traditionele rustdag wordt de afgelaste wedstrijd van maandag bij de Veenhoop ingehaald. De voorspellingen, windkracht vier, bieden samen met ruim water opnieuw genoeg kansen voor suuces. In de strijd om de vacante S.K.S. titel staan Albert Visser en zijn bemanning op een mooie zesde plaats en reken er maar op dat ze hogerop willen.
Uitslag: 1. Grou, 2. Heerenveen, 3. Sneek, 4. Eernewoude, 5. Halve Maen, 6. Woudsend, 7. Drachten, 8. Bolsward, 9. Joure, 10. Lemmer, 11. Langweer, 12. Leeuwarden, 13. Huizum, 14. Stavoren.

  • langweer1
  • langweer2
  • langweer3
  • langweer4