Leerzaam weekend Lemmer Ahoy.

  • Ah16a
  • Ah16b
  • Ah16c
  • Ah16d
  • Ah16e

Geplaatst op 7 mei 2016

Helaas is Lemmer Ahoy 2016 wat resultaat betreft voor Jeroen Pietersma niet dat geworden dan men vooraf op had gehoopt. Een 20e plaats in de eindklassering, daar moesten onze mannen het mee doen. Tijdens de afsluitende twee wedstrijden in de baai van Lemmer werden een ocs en een veertiende plaats bezeild. Toch is het een meer dan leerzaam weekend geweest. Een prima leermoment om te kijken hoe je als team in wedstrijdverband functioneert en daarbij de ideale trim van ons skûtsje te vinden. Nieuwe bemanningsleden treden aan en dat heeft nou eenmaal zijn tijd nodig om samen met het bestaande team een hechte eenheid te gaan vormen.

 

Maar wat was het voor de zeilers een topweekend. Drie dagen lang stond er meer dan voldoende wind en de organiserende watersportvereniging de Zevenwolden is het leggen van een uitdagende wedstrijdbaan meer dan toevertrouwd. Twee wedstrijden op de afsluitende zaterdag waarbij de eerste race uit het zeilen van een route bestond. De nestor van de S.K.S. skutsjevloot Douwe Visser (Sneek) lijkt na een voor zijn doen teleurstellend 2015 weer helemaal terug van weggeweest. Soeverein stuurde hij de Sneker Pan naar de overwinning tijdens de eerste wedstrijd van de slotdag.

 

De afsluitende wedstrijd wilden onze mannen van de Twee Gebroeders met een goed resultaat afsluiten. In de middenmoot van 25 skûtsjes werd fel gestreden. Toch zat er niet meer in dan een 14e plaats. Na een voor zijn begrippen matige start lukte het Douwe Visser toch om ook de tweede race op zijn naam te schrijven en daarmee de titel winnaar Lemmer Ahoy 2016 voor zich op te eisen. Froukje Meijer (Jonge Jasper) was tegen dit geweld niet opgewassen en moest zich tevreden stellen met een tweede plaats. Pieter Meeter (Akkrum) werd knap derde. 

 

Jeroen Pietersma excelleerde op de tweede wedstrijddag. Een zesde notering bij de ochtendwedstrijd zal hem zeker vertrouwen hebben gegeven. Hij zal met zijn bemanning zeker dit zeilweekend gaan evalueren en daarbij de positieve en negatieve zaken gaan doornemen. Tijd genoeg om progressie te boeken met het oog op het S.K.S. kampioenschap wat eind juli een aanvang neemt. Over twee weken staan de sprintwedstrijden op het Heegermeer op het programma. 

 

De veertien skûtsjes van de S.K.S. maken op deze dag diverse starts en zeilen daarop een route. Een ideale gelegenheid om het scherp starten te oefenen en daar je voordeel mee te doen. Foto’s van de slotdag Lemmer Ahoy 2016 vind u rechts van dit verslag. Op de site van de Zevenwolden vind u de complete einduitslag.