Lemmer

Geplaatst op 10 augustus 2011

Met een schitterende tweede plaats vanmiddag op een knobbelig IJsselmeer bij Lemmer hebben Albert Visser en zijn bemanning zichzelf een uitstekende dienst bewezen in de strijd om de S.K.S. titel 2011. Door een vrije koers te kiezen in het voor-de-winds rak lieten onze mannen de rest van de vloot achter zich. Douwe Visser (Grou) wist ons het eerste plekje nog af te pikken, maar opnieuw de vlag in top. Super!

Wat een enerverende race vanmiddag, en opnieuw een harde wind kracht vijf tot zes, die het uiterste van skutsjes en bemanningen vergde. Na twee valse starts kon het veld van start. Met daverend geweld stoven de veertien van friesland richting bovenboei. Heerenveen en Woudsend over stuurboord en Joure, als aanvoerder van de bakboord vloot richting ton. En of er nu skutsjes te laat draaiden of brutaal voor een ander door de wind gingen, het had in ieder geval aanvaringen en protestsituaties als gevolg. Schreeuwende bemanningsleden, flappende zeilen en een kluwen van skutsjes bij elkaar, die met zijn allen richting beneden boei zeilden. De broertjes Albert en Douwe Visser kozen, niet voor het eerst dit kampioenschap, een vrije koers. En het pakte geweldig uit. Brutaal nam Albert de kop gevolgd door Grou en Leeuwarden.

Na een route zeilen, onder zware omstandigheden, nam Grou de kop van ons over. Toch wisten onze mannen, en dat is wel eens anders geweest, bijzonder knap de tweede plaats te behouden. Joure deed nog verwoede pogingen om ons mooie plaatsje af te nemen, maar Albert zeilde scherp en wist, mede dankzij het feit dat de Twee Gebroeders met de beste mee kan, deze prachtige plaats te behouden. Grou winnaar, Drachten twee en Jourde legde beslag op de derde plaats. In het op 1 na laatste kruisrak naar de bovenboei kreeg Eldert Meeter (Huizum) zo een vlaag wind dat het skutsje omsloeg. Gelukkig zonder ongelukken kon de bemanning veilig op het skutsje wachten op hulp.

Met de tweede plaats vandaag heeft Albert Visser nu samen met Pieter Brouwer (Heerenveen) de derde plaats in handen in het tussenklassement met nog drie wedstrijden op het programma. Morgen twee races op het Ijsselmeer bij Lemmer.

Uitslag: 1. Grou, 2. DRACHTEN, 3. Joure, 4. Stavoren, 5. Bolsward, 6. Sneek, 7. Heerenveen, 8. Lemmer, 9. Woudsend, 10. Eernewoude, 11. Halve Maen, 12. Langweer, 13. Leeuwarden (14 punten na verloren protest) 14. Huizum.

De top 7 van het klassement: 1. Sneek 22,9 pt 2. Grou 28,7 pt 3. Heerenveen 33,9 pt 4. DRACHTEN 33,9 pt 5. Bolsward 36 pt 6. Stavoren 36,9 pt 7. Joure 37,9 pt.

  • lem1
  • lem2
  • lem3
  • lem4
  • lem5
  • lem6
  • lem7
  • lem8
  • lem9