Loting Grou

  • lo1
  • lo2
  • lo3

Geplaatst op 3 augustus 2018

Eindelijk is het dan zover. Vanaf morgen strijden de veertien skûtsjes van de SKS in een elf wedstrijden durende competitie om de felbegeerde titel. Vanavond was de traditionele loting in Grou bijgewoond door schippers, bemanningen, besturen noem maar op. Het is dan ook bijkans een jaarlijkse reünie. Onderling worden de kansen en mogelijkheden besproken.

Zo ook van de partij Jeroen Pietersma en zijn fanatieke bemanning. Helemaal klaar voor de strijd en ze zijn er alles aan gelegen de bittere nasmaak van de twaalfde plaats van vorig jaar weg te poetsen. Nieuwe ronde nieuwe kansen en gezien het goed gezeilde voorseizoen moet een plaats bij de eerste acht zeker tot de mogelijkheden behoren. Maar we gaan natuurlijk voor het hoogst haalbare; de titel!

Nadat de voorzitter van de commissie Grou een ieder welkom had geheten, nam de preses van de SKS René Nagelhout het woord. Hij wenste de veertien schippers en dito bemanningen veel succes de komende twee weken. Daarna volgde de loting voor de walstarts bij de Veenhoop en Eernewoude. Jeroen Pietersma lootte startnummer 8 op de Veenhoop. In omgekeerde volgorde mag hij op nummer 7 vertrekken vanuit de Langesloot bij Eernewoude.

Maar eerst morgen de ouverture op Pikmeer en Wijde Ee bij Grou. Het zal ongetwijfeld een drukte van belang zijn bij dit prachtige weer. Vanaf hier wensen de vele donateurs, sponsoren en supporters Jeroen Pietersma en zijn team enorm veel succes. Elke dag zullen we u middels een verslag en foto’s op deze site op de hoogte houden van de verrichtingen van het Drachtster Skûtsje.

Op bijgaande foto’s kunt u de volledige loting bekijken.