Loting Grou

Geplaatst op 29 juli 2011

Vanavond is traditioneel het kampioenschap van de SKS begonnen met de loting in Grou. Schippers en bemanningen en een ieder die ook maar iets met het SKS skutsjesilen heeft te maken was vanavond present voor de aftrap. In de overvolle feesttent op het halbertsmaplein in Grou opende de voorzitter van de commissie Grou met een welkomstwoord aan een ieder, de avond. Hij verwelkomde de nieuwe schipper op de halve maen, Berend Mink, die na een afwezigheid van zes jaar het helmhout weer ter hand gaat nemen. Vervolgens nam de voorzitter van de SKS dhr. Westerdijk het woord en hoopte op een geweldig spannend en vooral sportief kampioenschap. Tot slot zette hij dhr. Modderman in het zonnetje. Deze man is al ruim 25 jaar actief in en om het skutsjesilen en vooral bekend als gastheer van de persboot. Ondersteund met een staande ovatie werd hij lid van verdienste van de SKS.

Dan natuurlijk het hoogtepunt van de avond, de loting voor de walstarts bij de Veenhoop en Eernewoude. Elke schipper mag uit de pet van wijlen Fokke Wijkstra zijn startnummer trekken voor de start bij de Veenhoop. Onze Albert Visser lootte een eerste startplek bij de Veenhoop met daaraan gekoppeld een veertiende startplaats bij de wedstrijd dinsdag bij Eernewoude. Een loting met perspectieven! En dubbel zo mooi dat onze Twee Gebroeders bij de traditionele sponsordag bij de Veenhoop als eerste vooraan het veld vanuit het Grietmansrak de Wijde Ee op mag stuiven!


Morgen de start van het kampioenschap bij Grou. Albert en zijn mannen zijn er helemaal klaar voor en, het skutsje is met nieuwe zeilen uitgerust en pefect uitgetrimd! Vanaf zaterdag kunt U op deze site een wedstrijdverslag tegemoet zien en het wel en wee van Albert Visser en zijn bemanning. Dit alles aangevuld met een fotoreportage. Vanaf deze plaats wensen bestuur en een ieder die het Drachtster skutsje een warm hart toedraagt, onze schipper en zijn mannen alle succes toe tijdens het kampioenschap 2011!

  • loting1
  • loting2
  • loting3