Magistrale overwinning Jeroen Pietersma bij Grou!

  • grou1
  • grou2
  • grou3
  • grou4
  • grou5
  • grou6
  • grou7
  • grou8
  • grou9
  • grou10

Geplaatst op 30 juli 2016

Wat een fantastisch begin van het S.K.S. kampioenschap 2016. Jeroen Pietersma en zijn bemanning behaalden vanmiddag bij Grou tijdens de ouverture een magistrale overwinning. Van kop af na een schitterende start stoof de Twee Gebroeders als eerste rond de eerste boei om de eerste plaats gedurende de hele wedstrijd niet meer uit handen te geven. Dolgelukkig dansten onze mannen op het dek na het verlossende finishschot. Wat een meer dan terechte vreugde. Alle inspanningen dit voorseizoen leidden tot dit super resultaat. Prachtige emotionele taferelen speelden zich af op ons volgschip nadat de glorieuze winnaars afmeerden. Voor de tweede maal in zijn nog prille schipperscarriere won Jeroen Pietersma een officiële wedstrijd bij de S.K.S. Dubbel feest voor de familie Pietersma. De broer van Jeroen, Gerhard Pietersma stuurde het skûtsje van Eernewoude naar een derde positie. Onze oud schipper Albert Visser completeerde het ereschavot met een tweede plaats.

 

Een matige wind vanmiddag op Pikmeer en Wijde Ee. Ze draaide continu van richting waardoor het voor de schippers een hele kunst werd om de juiste koers uit te bepalen. De windrichting noopte de organiserende grootser commissie tot een start op het relatief smalle Pikmeer. Jeroen koos voor een start onderin het veld. Een na later bleek geweldige keus. Het pakte enorm goed uit en majesteitelijk rondde ons team als eerste de bovenboei. Voor de wind door de nauwe Tynje met de D op kop! Vervolgens een lange half winds slag naar het merkteken onderin de Wijde Ee, een klein slagje omhoog om daarna de boei bij de Peanster Ee aan te zeilen.

 

Op dat moment moest er gelaveerd worden in de smalle Tynje. Maar voordat Jeroen daar was aanbeland leek het alsof Aeolus een middagdutje deed. Tergend langzaam, bijna stilliggend, zaten onze mannen zich op te vreten. De concurrentie in de vorm van broer Gerhard kwam angstig dichtbij. Net op dat moment kregen onze mannen een windvlaagje te pakken. In de daaropvolgende route kwam de fenomenale eerste plaats niet meer in gevaar. Wat een prestatie tijdens de aftrap van dit kampioenschap. Een overwinning in dit zeer aan elkaar gewaagde skutsjeveld en dat nog wel tijdens de eerste wedstrijd in Grou. De skutsjewimpel 2016 is dit jaar getooid met een skûtsje met zeilteken D. Het gaf vanmiddag na afloop een machtig gevoel om al die wimpels te zien wapperen; alsof iedereen op het water de vlag had gehesen voor de mega trotse winnaar Jeroen Pietersma. Vanaf deze kant de oprechte felicitaties aan Jeroen en zijn bemanning en wie weet wat er de komende dagen nog gaat gebeuren. Maar deze overwinning nemen ze ons team niet meer af!

 

Uitslag Grou 30 juli:

DRACHTEN
Lemmer
Eernewoude
Stavoren
Akkrum
Sneek
Langweer
Joure
Grou
Leeuwarden
Heerenveen
Halve Maen
Huizum
Woudsend.