Mindere tweede dag op IJsselmeer bij Lemmer.

  • 14LEM1
  • 14LEM2
  • 14LEM3
  • 14LEM4
  • 14LEM5
  • 14LEM6
  • 14LEM7
  • 14LEM8

Geplaatst op 31 juli 2014

Er zullen toch wel wat bedrukte gezichten geweest zijn op de Twee Gebroeders na afloop van de tweede wedstrijd op het IJsselmeer bij Lemmer. Jeroen Pietersma en zijn bemanning finishten als twaalfde en duikelen in het algemeen klassement naar een twaalfde plaats. Strijdbaar als altijd ging onze ploeg het water op vanmiddag met de gedachte dat er wel een succes mogelijk zou kunnen zijn en dien ten gevolge te stijgen in het klassement; hoe minder waar was het na afloop.

En zoals al vaker gezegd maakt een goede start het verschil. Alle schippers kijken naar het klassement en willen nog wel een paar plaatsen omhoog. Misschien juist daarom startte de SKS vlot vanmiddag twee keer vals voordat eindelijk de meute los kon in de baai van Lemmer. Waar ging het fout voor ons team? Jeroen koos voor een postie laag in het startveld over bakboord richting polderdijk. Draaien over stuurboord zoals meerdere concurrenten deden. Tot voor de Twee Gebroeders het schip van Langweer over bakboord liggend ruimte zou moeten geven. Jeroen Pietersma koos voor veiligheid en draaide mee om een aanvaring te voorkomen. 

Dan een lange slag richting bovenboei; over stuurboord liggend moest ons team achter het hele veld langs dat over bakboord lag. Weg illusie op een succesvolle middag. Als laatste sloot de trots van Drachten aan om, en dat hebben we deze twee weken vaker gezien, aan een inhaalslag te beginnen. In de daaropvolgende route's werden Heerenveen en Akkrum achterhaald maar daarbij bleef het helaas deze middag. Super sneu dat dit geweldige team onder aanvoering van een strijdlustige Jeroen Pietersma door dit resultaat zakt naar de achterhoede van het klassement. Met 70,9 punten staan ze twaalfde en gezien het geweldige zeilen van de afgelopen weken is dat Jeroen Pietersma onwaardig.

Maar er is nog een wedstrijd te zeilen morgen op het Sneekermeer en met een mooi resultaat moet onze ploeg toch bij de eerste tien van het eindklassement horen te staan. Een finale die bloedstollend zal gaan worden als het gaat om het kampioenschap. Douwe Visser (Grou) had vandaag de titel al in de wacht kunnen slepen maar een voor zijn doen slechte start gooide roet in het eten. Zijn voornaamste concurrent Douwe Visser van Sneek rook zijn kans en zeilde zijn Sneker Pan op het IJsselmeer bij Lemmer naar een vorstelijke zege. Grou hield de schade een beetje beperkt door als vijfde te finishen. Het verschil tussen deze twee kemphanen bedraagt ruim vijf punten en dus is morgen alles nog mogelijk. Alle ingrediënten voor een bloedstollende apotheose van het kampioenschap SKS 2014!

UITSLAG LEMMER: 1. Sneek, 2. Lemmer, 3. Halve Maen, 4. Stavoren, 5. Grou, 6. Eernewoude, 7. Langweer, 8. Woudsend, 9. Joure, 10. Leeuwarden, 11. DRACHTEN, 12. Heerenveen, 13. Akkrum, 14. Huizum. Laatsgenoemde eindigde als vierde maar werd door een protest van Woudsend, wat later werd toegewezen, uit de daguitslag gehaald waardoor Jeroen Pietersma 11 i.p.v. 12 punten krijgt voor de wedstrijd van vandaag.