Mooie zeilerij bij Oudega

Probeer

Geplaatst op 26 juni 2011

Hoog tijd voor een kleine update over het Drachtster skûtsje, want al was het de laatste weken wat rustig op deze site, schipper en bemanning hebben niet stilgezeten! Zo deed de Twee Gebroeders op zaterdag 25 juni bijvoorbeeld nog mee aan de jaarlijkse zeilerij in Oudega (W) - en met prima resultaat!

Op de Oudegaster Brekken bindt ieder jaar een klein aantal SKS- en IFKS-skûtsjes de strijd aan om de Tûke Joekie-bokaal. Het is altijd een gezellig evenement, maar de nadruk ligt uiteraard op het zeilen van goede resultaten. Dit jaar deden drie SKS-skûtsjes mee (Heerenveen, Sneek en Drachten) en vier uit de IFKS (Jelle Talsma, Sibo Sijsling, Tony Brundel en Jeroen de Vos). Een mooi deelnemersveld dus, met zeker niet de minste tegenstanders voor ons Drachtster skûtsje.

Helaas was onze schipper Albert Visser verhinderd door zijn werk (het is lastig forenzen van de Oostzee), dus nam bemanningslid Jeroen Pietersma de honneurs aan het helmhout waar. Hij stuurde drie puike wedstrijden, wist in de kleine kruisrakjes zelfs een paar keer een ander schip in te halen en zeilde verschrikkelijk constant: hij werd drie keer derde. Prima resultaten op dit ondiepe water, waar af en toe gemene vlagen over heen kwamen. 

Het was uiteindelijk goed voor een gedeelde tweede plaats met Sneek, achter Heerenveen dat drie keer ongenaakbaar eerste werd. Bovendien was het alweer de tweede week op rij dat de Drachtsters op het podium stonden. Een week eerder, tijdens de jaarlijkse zeilerij met de Rotary op het Sneekermeer, eindigde de Twee Gebroeders zelfs als eerste in het eindklassement door een keer als derde en een keer als winnaar over de finish te komen. Natuurlijk, dat was zeilen met gasten aan boord, maar als er elf SKS-skûtsjes tegen elkaar wedstrijdzeilen willen ze alle elf maar wat graag winnen. 

Het voorseizoen voorloopt tot nu toe dus helemaal zo gek nog niet. Het wachten is nog op het nieuwe grootzeil, waarmee we hopelijk nog meer hoogte en snelheid maken. De foto's hieronder zijn van de wedstrijden bij Oudega en uiteraard weer van de hand van Wiep Wierda.  

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7