Opmars Albert Visser stokt op IJsselmeer bij Lemmer!

 • lemmer1
 • lemmer2
 • lemmer3
 • lemmer4
 • lemmer5
 • lemmer6
 • lemmer7
 • lemmer8
 • lemmer9
 • lemmer10

Geplaatst op 31 juli 2013

De opmars richting de tweede plaats in het klassement van de S.K.S. is vanmiddag helaas een halt toegeroepen. Met een negende plaats is het even wat anders dan gisteren. Met slechts 1 punt achterstand op Grou leek Albert Visser met zijn bemanning met een mooie klassering vandaag een gooi te doen naar de tweede plaats. Jammergenoeg liep het even anders. Na een matige start waarna de Twee Gebroeders als zevende de eerste boei rondde leek het nog de goede kant op te gaan. Echter gedurende de wedstrijd werd er elke route een plaatsje ingeleverd. We zakken in het klassement naar plaats vijf en dat is even slikken.

Er stond net als de afgelopen dagen een heerlijke bries waarmee schippers en bemanningen alle kanten uitkonden. Opnieuw was het Douwe Visser die de Sneker Pan als eerste de bovenboei liet ronden. In het eerste voor-de-windse rak werd hij ingehaald door Pieter Meeter (Bolsward). In het daaropvolgend kruisrak liet Douwe zien wie eigenlijk "de baas" is in de S.K.S vloot. Met een schitterend slagje voer hij Bolsward voorbij om vervolgens zijn voorsprong de rest van de middag alleen nog maar uit te breiden. Indien de Sneker crew morgen, opnieuw bij Lemmer, een plaats bij de eerste drie bezeild mag hij zich voordat de finale in Sneek op vrijdag nog moet worden gezeild, kampioen 2013 noemen.

Toch uniek dat je, met nog twee wedstrijden te gaan, al vijf overwinningen op zak hebt. En op bijna zeker de derde achtereenvolgende S.K.S. titel. Dirk Jan Reijenga stuurde het Jouster Skûtsje naar een tweede plaats gevolgd door Pieter Meeter (Bolsward). Toch was het vanmiddag voor schippers, bemanningen en publiek een schitterende zeilmiddag. Een schitterende wedstrijdbaan met twee grote kruisrakken en heerlijke wind voor iedere schipper geweldig om alles uit de kast te kunnen halen.

Nog twee races te gaan en het kampioenschap 2013 is alweer verleden tijd. Voor onze mannen van de Twee Gebroeders wedstrijden om nog een keer alles te geven. Hopend op een goede start en wie weet wat er nog in het skûtsjevat zit. Ons kampioenschap kan al niet meer stuk door de fantastische overwinning bij Woudsend, maar een plekje op het podium vrijdagavond zou toch de kers op de slagroomtaart zijn.

UITSLAG LEMMER:

 1. Sneek
 2. Joure
 3. Bolsward
 4. Eernewoude
 5. Grou
 6. Lemmer
 7. Heerenveen
 8. Woudsend
 9. DRACHTEN
 10. Halve Maen
 11. Leeuwarden
 12. Langweer
 13. Huizum
 14. Stavoren.