Prachtige tweede plaats bij Eernewoude!

 • ee1
 • ee2
 • ee3
 • ee4
 • ee5
 • ee6
 • ee7
 • ee8
 • ee9
 • ee10
 • ee11

Geplaatst op 2 augustus 2016

Waar gaat dit eindigen? Jeroen Pietersma en zijn bemanning zeilden vanmiddag op de wateren bij Eernewoude naar een machtige tweede plaats. Na drie wedstrijden vinden we onze mannen in het tussenklassement terug op een prachtige derde plaats. Wederom na de overwinning van afgelopen zaterdag kon de drachtster vlag in top. En wat maakte Jeroen het nog spannend op het eind van de wedstrijd. Als een leeuw joeg hij op zijn prooi Douwe Visser (Sneek). In het laatste rak op naar de finish in de Langesloot kwam de Twee Gebroeders meter voor meter dichter bij de Sneker Pan. Zou Jeroen nog eerste worden? Tergend langzaam kwam de finish in zicht. Op de laatste meters wist leermeester Douwe onze Jeroen net voor te blijven. Maar het gejuich en de blijdschap op de Twee Gebroeders was er niet minder om. Een machtige tweede plaats was de beloning voor een middag messcherp en geduldig zeilen.

 

De voortekenen waren voor Jeroen en zijn mannen al goed. Vertrekken vanaf de wal op een derde startpositie, maar dan moet het allemaal nog wel meezitten. De zuidelijke wind maakte een start vanaf de wal onmogelijk. De organiserende commissie besloot tot een sleepstart vanuit de Langesloot. Vanachter sleepboot de Argus werd de S.K.S. armada in een lange sleep het Zandmeer opgesleept. De zeilen gestreken. Nadat de veertien van de S.K.S. allemaal op het Zandmeer lagen klonk een signaal vanaf de sleepboot ten teken dat de zeilen konden worden gehesen. Het geratel van de lieren en het geschreeuw van de bemanningsleden doorbrak de stilte.

 

De eerste skûtsjes hadden het relatief gemakkelijk. Zonder een slag te maken zeilden zij de Folkertsloot in terwijl de laatste vijf schepen nog een extra slag moesten maken. Na de eerste route sloeg Jeroen zijn slag. In het kruisrak op het Zandmeer verschalkte ons team met een bekeken slag Auke de Groot (Stavoren). Op een tweede plaats achter Douwe Visser voer Jeroen Pietersma langs het talrijke publiek bij hotel Princenhof. De jacht op Douwe Visser kon beginnen. Meter voor meter kroop de Twee Gebroeders richting de kont van de Sneker Pan. Helaas lukte het ons team net niet om de tweede overwinning van dit seizoen te kunnen bijschrijven. Maar zoals eerder gezegd deze tweede plaats voelt als een zege!

 

Na de evaluatie van vorig seizoen, de resultaten waren toch wat teleurstellend, heeft ons bestuur Jeroen en zijn bemanning de kans gegeven door te groeien. Met tijd en overleg komt raad en na een gedegen voorseizoen en vele trainingen betaalt zich dat terug. Gelet op de resultaten na drie wedstrijden kunnen we dat zeker constateren. Morgen zeilt de vloot op het sneekermeer bij Terhorne. Ruim water. In de bloedvorm waarin ons team zich op dit moment bevindt en met de Twee Gebroeders die loopt als een speer hopen we natuurlijk, Jeroen en zijn mannen voorop, op wederom een prachtige wedstrijd met dito resultaat!

 

UITSLAG EERNEWOUDE:

Sneek
DRACHTEN
Stavoren
Halve Maen
Grou
Huizum
Eernewoude
Joure
Lemmer
Langweer
Leeuwarden
Akkrum
Woudsend
Heerenveen.