Schitterend vierde op Fluessen!

Geplaatst op 12 juli 2010

Een dolblije bemanning en een schipper met een grijns van oor tot oor! Wat een fenomenale prestatie hebben onze mannen vandaag laten zien op een zonovergoten Fluessen bij Elahuizen. Een schitterende start, achter Heerenveen als tweede om de bovenste boei, en uiteindelijk, na gevochten te hebben als leeuwen, eindigen op een vierde plaats. Het maximale hebben Albert Visser en zijn mannen vandaag bij Elahuizen laten zien.

Het bewijs dat op zo een dag gewoon alles op zijn plek valt. Ruim voor aanvang van de wedstrijd werd alles op de Twee Gebroeders nog eens goed nagekeken, totdat het volgens Albert stond zoals het moest. Aan het schip kon het vandaag niet meer liggen, tel daar bij op de tot op het bot gemotiveerde bemanning en, een start om in te lijsten.

Vlak bij kampioenskandidaat Pieter Brouwer (Heerenveen) startte Albert op de juiste plaats bij de bakboord boei van de startlijn. Heerenveen stoof net boven de Twee Gebroeders naar de bovenboei gevolgd door onze mannen. Wat een prachtgezicht om het skutsje met de D in het zeil als tweede om het eerst merkteken te zien zeilen. Broer Douwe met de Sneker Pan hijgde ons in de nek, maar Albert wilde van geen wijken weten.

Heerenveen was en bleef ver vooruit, en in de tweede route bleek Sneek net iets sneller en beter, net als Bolsward die Albert Visser in een kruisrak net iets slimmer af was. Koste wat het kost werd de vierde plaats verdedigd en met succes! Achtervolgers Eernewoude, Woudsend en Joure gelukte het niet om de Twee Gebroeders te achterhalen.

Kort na vier uur kwamen Albert en zijn mannen als vierde over de eindstreep, achter winnaar Heerenveen, nummer twee Sneek en de als derde geëindigde Pieter Meeter (Bolsward). Gevolg van deze pracht prestatie is dat we een plekje winnen in het klassement. Albert Visser vinden we terug op een negende plaats met 52 punten.

Nummer zeven (ons doel het linkerrijtje) Woudsend heeft 47 punten.

Het verschil wordt kleiner en als het morgen op het IJsselmeer bij Lemmer weer zo super gaat als vandaag op de Fluessen dan komt het zevende plekje steeds dichterbij.

Al met al een prachtige skutsje dag. En de wind, vandaag een dikke kracht vier, mag wat ons betreft morgen weer! Onder deze omstandigheden is de Twee Gebroeders een geduchte concurrent voor de andere dertien skûtsjes van de S.K.S.

Heerenveen deed vandaag goede zaken op weg naar de titel 2010. Joure, de naarste belager van Pieter Brouwer, eindigde als zesde en ziet laatstgenoemde afstand nemen in het klassement. Deze twee skûtsjes zullen waarschijnlijk uit gaan maken wie vrijdagavond in Sneek de kampioenswimpel mag gaan hijsen.