Schitterende overwinning Jeroen Pietersma bij Stavoren!

 • 14S1
 • 14S2
 • 14S3
 • 14S4
 • 14Sdr5
 • 14Sdr6
 • 14S7
 • 14S8
 • 14S9
 • 14S10
 • 14S11

Geplaatst op 26 juli 2014

En daar was dan de prachtige start van Jeroen Pietersma en zijn bemanning. Ze kon niet mooier en de gekozen slagen kwamen precies zo uit als bedoeld. Met een enorme voorsprong stoof de Twee Gebroeders als eerste om de bovenste boei. Wat hebben onze mannen hun uiterste best gedaan om de aanvallen van Dirk Jan Reijenga (Joure) te parreren om maar voorop te blijven. De voorsprong bedroeg na de eerste route ruim twee minuten op de nummer twee. Een rak later was dat nog minder dan een minuut. Spanning alom, zou het onze mannen lukken de voorsprong te behouden. In het laatste deel van de race kwam Douwe Visser (Grou) steeds nader tot Joure zodat de laatste zich meer moest gaan verdedigen om een tweede plaats te kunnen behouden.

Misschien was dat net datgene wat we nodig hadden, maar op eigen kracht lukte het ons team voor te blijven. Dan het laatste rak naar de finish, het kon bijna niet meer mis gaan. Spanning; zou het dan toch gaan gebeuren... En dan vlak na vieren klonk het bevrijdende finishschot. De ontlading aan boord van de Twee Gebroeders was enorm. Jeroen Pietersma debutant schipper op de Twee Gebroeders pakt bij zijn zevende wedstrijd dit kampioenschap meteen een eerste plaats! De vele duizenden toeschouwers op de natuurlijke tribune bij Stavoren beloonden ons team met een daverend applaus.

Prachtige taferelen na afloop op ons volgschip. Enorme blijdschap en een schipper die glom van oor tot oor. Loon naar werken voor onze schipper en zijn bemanning. Het hele voorseizoen keihard gewerkt om de puntjes op de i te zetten. De voorgaande zes wedstrijden werd er steeds vanuit de achterhoede naar voren gezeild, kortom snelheid en zeilend vermogen genoeg. Wat moet het dan een super gevoel zijn dat vandaag alles op zijn plaats valt met een magnifieke eerste plaats als beloning.

Grou wist in het laatste stuk naar de finish Joure nog te verschalken en pakte de tweede plaats. Akkrum en Eernewoude tot nu toe bovenaan in het klassement hadden beide een off-day. Met een respectievelijke dertiende en elfde plaats moesten zij het doen. Voor ons team van de Twee Gebroeders is de overwinning van vandaag een mooie opsteker voor het klassement. We stijgen naar de achtste plaats en we kunnen hoger, dat bewijst de eerste plaats op het IJsselmeer vanmiddag. Met nog vier wedstrijden te gaan kan het nog alle kanten op. Maar nu eerst een groot feest houden en morgen op de vrije zondag nog even lekker nagenieten!

UITSLAG STAVOREN: 1. DRACHTEN, 2. Grou, 3. Joure, 4. Leeuwarden, 5. Sneek, 6. Stavoren, 7. Huizum, 8. Lemmer, 9. Woudsend, 10. Halve Maen, 11. Eernewoude, 12. Langweer, 13. Akkrum, 14. Heerenveen.