S.K.S. kampioenschap 2016 start met loting in Grou.

  • loting1
  • loting2
  • loting3
  • loting4
  • loting5

Geplaatst op 29 juli 2016

Na vele maanden, weken, en dagen trainen, trimmen en oefenen is het dan eindelijk zover. Het S.K.S. kampioenschap 2016 is vanavond begonnen met de traditionele loting in Grou. In een mudvolle feesttent op het Halbertsmaplein in de dorpskern van Grou kwam vanavond de gehele skûtsjefamilie bijeen. Schippers en bemanningen van de veertien skûtsjes van de S.K.S. zijn klaar voor elf wedstrijden met als ultieme doel de felbegeerde kampioenswimpel mee naar huis te nemen. Jeroen Pietersma en zijn bemanning hebben zich de afgelopen maanden suf getraind op onze Twee Gebroeders. Vele meters zijn er op het friese water gemaakt om skûtsje en bemanning als een geoliede machine morgen aan de start te krijgen voor de eerste wedstrijd op Pikmeer en Wijde Ee bij Grou.

Kersverse voorzitter van de S.K.S. Rene Nagelhout vertelde in zijn openingsspeech dat er vele kanshebbers zijn op de titel. Ook gaf hij aan dat het financieel goed gaat met de S.K.S. mede door een aantal grote sponsoren waaronder de Friese Rabobanken en nieuwbakken sponsor de Telegraaf media groep. Verder weinig nieuws onder de zon, alles loopt op rolletjes en niets staat een pracht kampioenschap in de weg. En dat het met veel kanshebbers ongemeen spannend gaat worden is een feit.

 

Hoogtepunt van de avond is de loting voor de startplaatsen bij de Veenhoop en Eernewoude. Door de smalle wateren hier is een vliegende start onmogelijk. De skûtsjes starten hier vanaf de wal in de vanavond gelootte startvolgorde. Jeroen trok uit de pet van wijlen Fokke Wijkstra startnummer twaalf bij de Veenhoop. In omgekeerde volgorde betekent dit dat onze mannen vanaf nummer drie vanuit de Langesloot bij Eernewoude mogen vertrekken.

 

Morgen de eerste wedstrijd. en reken er maar op dat veertien schippers en bemanningen vol adrenaline rond 13.00 uur de zeilen gaan hijsen in de strijd om de vacante titel. Jeroen en zijn mannen zijn er helemaal klaar voor en willen na een lang voorseizoen niets anders dan alles uit mens en skûtsje halen met als ultiem doel resultaten boeken en een prachtige klassering behalen. Vanaf deze plaats wensen we namens donateurs, sponsoren, bestuur en een ieder die ons skûtsje lief is Jeroen en zijn team enorm veel succes!

Op deze site houden we u elke dag bij hoe het ons team vergaat middels een actueel wedstrijdverslag en foto’s. In de loop van de avond staan de verlagen en foto’s online. Vanaf morgen gaan de trossen los voor de hoogmis van de S.K.S., het kampioenschap 2016!