Sneek

Geplaatst op 12 augustus 2011

 

Net even verkeerd uitkomen bij de eerste bovenste boei na het eerste kruisrak na de start kostte Albert Visser een klassering bij de top drie in het eindklassement van dit S.K.S. kampioenschap. Na een, wederom, prachtige start koerste Albert Visser met zijn bemanning af op een derde plaats. Keurig op tijd gedraaid over bakboord kreeg Albert de wind net even verkeerd waardoor hij te laag bij de boei uitkwam. Enkele schepen die boven hem lagen namen hem ook nog net dat beetje wind uit de zeilen. De Twee Gebroeders raakte de boei en mocht een extra rondje draaien om deze opnieuw te ronden. Als laatste mochten onze mannen achter het gehele veld aansluiten om vanaf dat moment aan een inhaalrace te mogen beginnen. De kans op een top drie positie was op dat moment al reeds verkeken. Zonde want het zou de kroon zijn geweest op een memorabel S.K.S. kampioenschap. Gedurende de finale wedstrijd op een rustig Sneekermeer werden er toch nog enkele plaatsen progressie geboekt en finishte Albert met zijn fanatieke crew op een tiende plaats. Met minimaal verschil t.o.v de concurrentie legde de Twee Gebroeders beslag op een historisch mooie en hoge klassering. Zesde in het eindklassement. De beste klassering ooit van de Twee Gebroeders in de geschiedenis. Een compliment aan Albert Visser en zijn bemanning is dan ook dubbel en dwars verdiend!

En de strijd om het kampioenschap; ook deze was eigenlijk na de ronding van de eerste boei al gestreden. Koploper Douwe Visser met de Sneker Pan pakte resoluut de kop na een geweldige hoge start. Zijn grootste concurrent, zijn neef Douwe Visser (Grou), rondde de eerste boei als achtste en kon zijn kans op het kampioenschap wel vergeten. Pieter Brouwer (Heerenveen) won de finale op het Sneekermeer. Mede dankzij een briljante slag in het tweede kruisrak. Als vierde liggend achter Sneek, Joure en Lemmer koos hij voor een lange bakboordslag daar waar zijn drie tegenstrevers meteen na het ronden van de boei over stuurboord het Sneekermeer op voeren. Pieter kneep hoger aan de wind en kon magistraal de kop pakken om deze ook niet meer af te staan.

Sneek werd tweede en Douwe Visser kon daarmee zijn zesde S.K.S. kampioenschap op zijn palmares bijschrijven. Een fenomenale prestatie waarmee wij, bestuur, schipper en bemanning van de Twee Gebroeders hem en zijn bemanning van harte mee feliciteren. Neef Douwe (Grou) werd vanmiddag vijfde en haalde daarmee de tweede plaats in de eindrangschikking. En wat zou het machtig zijn geweest als Albert, als derde Visser, de top drie had bestegen en daarmee een ereschavot van drie Vissers.

En hiermee komt een eind aan een vreemd kampioenschap; twee vreemde weken gekenmerkt door een eerste week met bijna of helemaal geen wind, de eerste overwinning van Albert bij de S.K.S. bij Terhorne. De tweede week met herfstachtige weersomstandigheden waarbij drie wedstrijden werden afgelast door een teveel aan wind. Een mega korte race met bijna teveel wind bij Woudsend. Tot aan de finale in Sneek waren er opgeteld maar ruim drie routes gezeild, en dat in een week tijd. Toch kunnen we terugkijken op een voor ons gedenkwaardig kampioenschap en mogen we trots zijn op Albert Visser en zijn pracht bemanning!

Uitslag: 1. Heerenveen, 2. Sneek, 3. Joure, 4. Langweer, 5. Grou, 6. Bolsward, 7. Leeuwarden, 8. Eernewoude, 9. Stavoren, 10. DRACHTEN, 11. Huizum, 12. Woudsend, 13. Halve Maen, 14. Lemmer.

Eindklassement: 1. Sneek, 2. Grou,  3. Heerenveen, 4. Joure, 5. Bolsward, 6. DRACHTEN, 7. Stavoren, 8. Eernewoude, 9. Woudsend, 10. Langweer, 11. Lemmer, 12. Halve Maen, 13. Leeuwarden, 14. Huizum.

  • sneek1
  • sneek2
  • sneek3
  • sneek4
  • sneek5
  • sneek6
  • sneek7