Spanning ten top, podiumplek in zicht!!!

 • Lemmer II 1
 • Lemmer II 2
 • Lemmer II 3
 • Lemmer II 4
 • Lemmer II 5
 • Lemmer II 6
 • Lemmer II 7

Geplaatst op 1 augustus 2013

De spanning en de temperatuur stijgt morgen bij de finale in Sneek naar een absoluut kookpunt! Albert Visser en zijn bemanning staan in het klassement op plaats vier met slechts twee punten achterstand op Joure. Zou het dan toch werkelijkheid gaan worden? De Visser trilogie met Douwe Sneek op 1, Douwe Grou op 2 en onze Albert op 3? Onbetwist is Douwe Visser, vanmiddag slechts als achtste geklasseerd, met zijn Sneker Pan kampioen. Deze stek was voldoende voor zijn derde achtereenvolgende titel, een unieke prestatie waar wij bestuur, schipper en bemanning van de Twee Gebroeders hen van harte mee feliciteren.

Voor Albert Visser was het vanmiddag op een kalm IJsselmeer de omgekeerde wereld vergeleken met gisteren. Zeilde hij toen elke route een plaatsje achteruit, vandaag elke route een plaatsje vooruit. Het duurde vanmiddag lang voordat de S.K.S. vloot van start kon gaan. De commissie Lemmer hees rond 14.00 uur de witte vlag; uitstel voor onbepaalde tijd. De wind, die rond dat tijdstip constant van richting veranderde, noopte hen tot deze beslissing. Wind stond er rond die tijd ook nagenoeg niet dus maar wachten...Tegen vieren kon het, na een valse start, dan toch echt beginnen. Pieter Brouwer stuurde de Gerben van Manen als eerste rond de eerste boei. Albert Visser rondde als zevende. Kandidaat voor een podiumplek Bolsward ging hopeloos in de fout na de start. In een bakboord stuurboord situatie met Joure maakte Pieter Meeter een kostbare fout. Joure protesteerde terecht en Pieter Meeter kon het wedstrijdwater verlaten, weg mooi klassement.

Voor Albert Visser en zijn bemanning geen verkeerde zaak, en alsof het als een rode lap op een stier werkte, de helden van de Twee Gebroeders wilden vooruit met alles wat zij in hun mars hadden. En hoe, elke route weer winst en uiteindelijk finishten we als vierde! Pieter Brouwer pakte met Heerenveen zijn eerste overwinning van dit kampioenschap. Onze directe concurrent Joure eindigde als zevende. Douwe Visser stuurde de Sneker Pan, na zelfs even laatste te hebben gelegen, naar een achtste plaats voldoende voor de titel.

Morgen de finale in Sneek. Nog nooit zijn Albert Visser en zijn bemanning zo dicht bij het podium geweest als nu. Er voor zorgen dat je een paar plaatsen voor Dirk Jan Reijenga (Joure) eindigd en een historische derde plaats is een feit. Een ieder die onze mannen een warm hart toedraagt hoopt van harte dat morgen op het Sneekermeer de vlag in top kan op onze Twee Gebroeders!

UITSLAG LEMMER II:

 1. Heerenveen
 2. Grou
 3. Eernewoude
 4. DRACHTEN
 5. Halve Maen
 6. Woudsend
 7. Joure
 8. Sneek (Kampioen S.K.S. 2013)
 9. Leeuwarden
 10. Lemmer
 11. Langweer
 12. Stavoren
 13. Huizum
 14. Bolsward.