Sprintwedstrijden Heeg

Geplaatst op 16 mei 2011

De eerste trainingen hebben we al lang achter de rug, het eerste 'wedstrijdje'  bij Earnewald ook, maar pas sinds afgelopen zaterdag is het seizoen echt los. De sprijntwedstrijden bij Heeg werden vorig jaar nog voortijdig stilgelegd bij gebrek aan wind, maar dit jaar was er eerder een teveel aan wind...

Zes wedstrijden op een dag, dat is stevig doorwerken. Zeker met een goede vijf, soms zes Beaufort.... Het werd een slagveld op het Heegermeer: maar liefst vijf schepen verlieten op enig moment de wedstrijd met averij - sommigen keerden terug, anderen hielden het voor gezien. 

De Twee Gebroeders hield zich uitstekend met dit weer, niet in het minst dankzij de nieuwe fok voor harde wind. Met een tweede, twee derde, een vijfde, een zesde en een achtste plek zeilden we goed mee en lieten we zien voor niemand bang te hoeven zijn, zeker niet als het op starten aan komt. 

Uiteindelijk bleek er maar een schip te zijn dat niet een keer te vroeg over de startlijn was gekomen en niet uit de wedstrijd was gegaan. Douwe Visser prolongeerde dus alsnog zijn sprinttitel. In de verder vrij ondoorgrondelijke einduitslag vonden we ons zelf terug op de vijfde plek. Maakt niet uit, het enige dat telt is dat we goed gezeild hebben en zeker weten dat we vloot kunnen houden bij een flinke bries. 

Foto's: Albert Salverda

  • Sprintwedstrijden Heeg
  • Sprintwedstrijden Heeg
  • Sprintwedstrijden Heeg
  • Sprintwedstrijden Heeg
  • Sprintwedstrijden Heeg