Start seizoen met achtste plaats Sprintrace 2015.

  • sr1
  • sr2
  • sr3
  • sr4
  • sr5
  • sr6
  • sr7

Geplaatst op 2 mei 2015

Na een lange winter zijn de veertien skûtsjes en dito bemanningen begonnen aan een nieuw seizoen. Gedurende de afgelopen maanden is er volop aan onze Twee Gebroeders geklust en gesleuteld om het schip weer optimaal klaar te hebben voor een nieuw wedstrijdseizoen. Onze ploeg is al enkele weken volop in training onder aanvoering van de immer optimistische schipper Jeroen Pietersma. De eerste krachtmeting is elk jaar de sprintrace. Op het Heegermeer bij Woudsend worden enkele korte wedstrijden gezeild. Principe van deze race is starten om vervolgens opkruisend naar een van de twee bovenste boeien te zeilen. Boei ronden en welk team als eerste bij het start/finishschip arriveert wint de wedstrijd. Afgelopen zaterdag konden ondanks weinig wind toch nog vijf starts worden gemaakt.

Jeroen eindigde de eerste wedstrijd als dertiende gevolgd door een vijfde, achtste, tiende plaats. De laatste "race" was het meest succesvol voor ons team. Men finishte op een keurige derde stek. In het eindklassement betekende dit voor Jeroen en zijn mannen een achtste plaats. Daarmee kan ons team vooruit! Winnaar van de eerste serieuze krachtmeting van 2015 werd Douwe Visser (Sneek) gevolgd door Alco Reijenga (Heerenveen), die na een waardeloos wedstrijdjaar 2014 een super begin 2015 heeft. Auke de Groot (Stavoren) werd derde.

De eerstvolgende wedstrijd is al over ruim een week. Tijdens het hemelvaart weekend is volgens traditie Lemmer Ahoy. Op donderdag, vrijdag en zaterdag worden er wedstrijden verzeild op het IJsselmeer bij Lemmer. De SKS vloot strijd samen met de a klasse van het IFKS om de vacante titel. Een mooie gelegenheid voor Jeroen Pietersma en zijn bemanning of de Twee Gebroeders zich kan gaan mengen in de strijd om de ereplaatsen. Kom kijken of ons team daarin gaat slagen!

UITSLAG SPRINTRACE 2015: 1. Sneek, 2. Heerenveen, 3. Stavoren, 4. Joure, 5. Grou, 6. Huizum, 7. Lemmer, 8. DRACHTEN, 9. Langweer, 10. Woudsend, 11. Halve Maen, 12. Eernewoude, 13. Akkrum. Leeuwarden deed nog niet mee. Na een opknapbeurt van het skûtsje uit de hoofdstad is het nog niet op tijd klaar om aan een wedstrijd deel te nemen.