Start S.K.S.-kampioenschap 2015!

  • 15Loting1
  • 15Loting2
  • 15Loting3
  • 15Loting4

Geplaatst op 17 juli 2015

Middels de traditionele loting in Grou is het S.K.S.-kampioenschap 2015 van start gegaan. In een overvolle circustent op het Halbertsmaplein kwam de hele skûtsjefamilie bijeen. Met als eregasten natuurlijk de veertien schippers en hun bemanningen die er in twee weken tijd weer een prachtige strijd van zullen gaan maken, dit alles met maar een doel de vacante titel 2015.

Jeroen Pietersma en zijn bemanning zijn er na een voorseizoen met wisselend succes klaar voor om het ietwat tegenvallende resultaat van vorig jaar, een twaalfde positie in de eindrangschikking, te gaan verbeteren. Voorzitter van de S.K.S. Peter de Jonge sprak de hoop uit dat het een spannend, sportief en fantastisch kampioenschap mag gaan worden. Hij memoreerde aan het feit dat toen de S.K.S. 70 jaar geleden werd opgericht het toenmalig bestuur en schippers niet konden bedenken dat dit evenement heden ten dage uit zou groeien tot een spektakel dat zijn weerga niet kent. Vooral gelet op de enorme aandacht (media, publiek etc.) die het S.K.S. skûtsjesilen nu genereert.

Dan het klapstuk van de avond. De loting voor de startplaatsen bij de Veenhoop en Eernewoude. Onze schipper trok uit de pet van wijlen Fokke Wijkstra, deze pet word speciaal voor deze gelegenheid geleend van het Fries Scheepvaartmuseum, startnummer 10 voor de wedstrijd bij de Veenhoop. In omgekeerde volgorde betekent dit een vijfde startplaats dinsdag in de Langesloot bij Eernewoude. Auke de Groot (Stavoren) pakte de "pole-position bij de Veenhoop en Johannes Meeter (Langweer) mag met zijn nieuw leven ingeblazen Twee Gebroeders van kop af vertekkken bij Eernewoude.

Sponsoren, bestuur, donateurs en een grote schare fans wensen Jeroen Pietersma en zijn bemanning enorm veel succes tijdens het komend kampioenschap! Op deze site plaatsen we elke dag een wedstrijdverslag en foto's en dat gedurende de komende twee weken. Hierbij volgen we nauwgezet de verrichtingen van onze schipper en bemanning in de strijd om het S.K.S.-kampioenschap 2015. "Oant moarn"!