Start SKS kampioenschap 2017 met loting in Grou.

  • ld1
  • ld2
  • ld3
  • ld4

Geplaatst op 4 augustus 2017

Een bomvolle circustent op het Halbertsmaplein in Grou vol met schippers, bemanningen, besturen en aanhang. Het betekent traditiegetrouw de aftrap van het SKS-kampioenschap. En dan is het na maandenlange voorbereidingen eindelijk zover; de veertien schippers gaan elkaar gedurende elf wedstrijden bekampen met als ultieme doel de SKS-kampioenswimpel 2017. De officiële start was vanavond met als hoogtepunt de traditionele loting voor de walstarts bij de Veenhoop en Eernewoude.

Vooraf werden vele handen geschud; het is na een jaar weer de gelegenheid om bij te praten en elkaars kansen af te wegen. Voorzitter Jan Feike Hoekstra opende de avond gevolgd door een speech van burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden. Beiden wensten de schippers en bemanningen veel succes en een spannende maar vooral sportieve strijd. Voorzitter van de SKS Rene Nagelhout nam daarna het woord en verwelkomde de nieuwe schippers Sytze Brouwer (Heerenveen), Klaas Westerdijk (Halve Maen), Willem Zwaga (Leeuwarden) en Jaap Zwaga (Langweer). Indrukwekkend was het moment dat de preses van de SKS vertelde over drie markante personen binnen de SKS die afgelopen jaar overleden. Meindert de Groot, oud schipper van de SWH, Feike Jan Hoekstra oud voorzitter van de Grouster commissie en Johan Modderman vrijwilliger op het gebied van wimpelverkoop en gastheer van de persboot. Deze drie heren werden met een staand applaus geëerd voor hun jarenlange inzet bij de SKS.

Jeroen Pietersma trok lotnummer vier uit de pet van wijlen Fokke Wijkstra. Dit betekent dat de schipper van onze Twee Gebroeders komende maandag als vierde vanaf de wal in het Grietmansrak mag vertrekken. Omgekeerd start hij als elfde dinsdag vanuit de Langesloot bij Eernewoude. Jeroen en zijn bemanning zijn er helemaal klaar voor. Morgen rond 14.00 uur de start op de Wijde EE bij Grou. Op deze site elke dag een wedstrijdverslag aangevuld met roefpraat vanaf ons skûtsje en een ruime fotobijdrage.

Bestuur, donateurs, sponsoren en de vele vrienden van het Drachtster Skûtsje wensen Jeroen en zijn team enorm veel succes de komende elf wedstrijden in hun jacht op de titel!