Stavoren

Geplaatst op 6 augustus 2011

Met een vijfde plaats bij de wedstrijd vanmiddag op het IJsselmeer bij Stavoren, heeft Albert Visser zich een plaats bij de top drie van het tussenklassement in de strijd om de vacante S.K.S. titel verworven. Na de eerste week staat Douwe Visser (Sneek) bovenaan met 9,9 punten gevolgd door Gerhard Pietersma (Eernewoude) met 22 punten en onze Albert Visser staat derde met 22,9 punten. Een historisch mooie prestatie. Sneek is nog ver maar dit nemen ze ons niet meer af.
Natuurlijk is de honger naar meer niet gestild maar 1 ding is zeker, vergeleken met vorig seizoen is dit al een enorme opsteker. Ruim vierduizend toeschouwers hadden vanmiddag plaats genomen op de natuurlijke tribune bij Stavoren. Zij zagen een start ver op het IJsselmeer, daarna een rak richting de pier. Sneek kwam er verreweg als beste uit gevolgd door Heerenveen. Albert Visser en zijn bemanning startten keurig en zeilden achter Eernewoude naar een zesde plaats. Gedurende de hele wedstrijd zijn we in gevecht geweest met Eernewoude, dan weer net voor dan weer net een beetje lager liggend. Sneek lag voor en bleef voor, Heerenveen stevig op de tweede plaats en een derde stek voor de opnieuw sterk zeilende mannen van de S.W.H. uit Stavoren. Verder zat er bijzonder weinig wisseling in de strijd. De wind die aan het begin nog redelijk woei flauwde gedurende de middag verder af en resulteerde in een weinig verheffende wedstrijd.
Tijdens het 1 na laatste rak naar de bovenboei werd Albert Visser nog verschalkt door Joure. Zij werden echter uit de dagklassering geschrapt na een verloren protest na een bak- stuurboord situatie met Lemmer, zoadat de mooie vijfde plaats niet meer in gevaar kwam.
Na een geweldige eerste week met als hoogtepunten de overwinning bij Terhorne en de tweede plaats afgelopen vrijdag op het Heegermeer, kunnen Albert en zijn mannen meer dan tevreden terugkijken. Voor ons liggen nog vijf spannende wedstrijden, de eerstvolgende maandag bij Woudsend. Reken er maar op dat Albert Visser c.s. de smaak te pakken hebben, wie weet wat er nog meer in het vat zit.

Uitslag: 1. Sneek, 2. Heerenveen, 3. Stavoren, 4. Woudsend, 5. DRACHTEN, 6. Eernewoude, 7. Bolsward, 8. Lemmer, 9. Grou, 10. Halve Maen, 11. Leeuwarden, 12. Langweer, 13. Huizum, 14. Joure.

  • sta1
  • sta2
  • sta3
  • sta4
  • sta5
  • sta6
  • sta7
  • sta8
  • sta9