Strijdend team Twee Gebroeders zevende bij Lemmer!

  • 14LE1
  • 14LE2
  • 14LE3
  • 14LE4
  • 14LE5
  • 14LE6
  • 14LE7
  • 14LE8

Geplaatst op 30 juli 2014

Wat is dat toch geweldig om te zien dat wij een aanvallend, strijdend en zeiltechnisch geweldig team op de Twee Gebroeders hebben. Dat dat niet altijd loont hebben we vandaag op het IJsslemeer bij Lemmer gezien maar een zevende plaats daar kunnen we absoluut tevreden mee zijn. De start was niet echt om over naar huis te schrijven. Met een lange stuurboordslag probeerde Jeroen Pietersma zijn voordeel te halen, het resulteerde echter in een plaats in de achterhoede. Wat daarna in het voor-de-winds rak gebeurde was van onze kant wederom fenomenaal. Diverse skûtsjes besloten aan een enorm loefduel te gaan beginnen, iets wat bijna altijd tot weinig winst leidt. Net als onze buren met de Halve Maen besloot Jeroen de kort mogelijkste route te varen. 

Aanvallend dus en bij het ronden van de onderste boei lag ons team al op een zesde plaats. De Halve Maen stoof vanuit de achterhoede naar een derde stek. Als we het over starten zouden hebben verdient het team van Douwe Visser (Grou) het predikaat topper. Bijna elke wedstrijd dit kampioenschap lukt het hem om een topstart te maken, met als hoogtepunt die van vanmiddag. Bovenin het veld liggend met een klein bakboord slagje en daarna voor het hele veld langs over stuurboord een ieder het nakijken te geven. Met een grote voorsprong rondde hij als eerste de bovenboei om vervolgens deze positie niet meer uit handen te geven. Gerhard Pietersma (Eernewoude) kwam nog het dichtst bij maar moest zich met een tweede plaats tevreden stellen.

Skûtsjes voor die van ons liggend, Huizum en Joure moesten de volgende prooi voor de hongerige ploeg van de Twee Gebroeders worden. Geweldig werd er door ons team gezeild en steeds de goede keuzes makend en scherp zeilend werd Joure achterhaald. Vijfde! En dan het volgend kruisrak. In de strijd om nog meer plaatsen te pakken werd er voor een andere slag gekozen dan de om ons heen liggende concurrenten. Natuurlijk wil je hiermee je winst pakken. Maar deze keer pakte het nadelig voor Jeroen Pietersma uit. Sneek, Lemmer, Stavoren en Joure maakten een andere keuze en wierpen ons team terug naar een negende plaats. 

In het daaropvolgend kruisrak lukte het Jeroen Pietersma toch om Stavoren en Joure te "pakken" om uiteindelijk als zevende te finishen. Goede keuzes makend en aanvallend zeilen levert je, mits je een goed op elkaar ingespeeld team en snel schip hebt, altijd winst op! Met nog twee wedstrijden te zeilen lijkt het kampioenschap 2014 zo goed als beslist. Doordat Douwe Visser (Sneek) als vierde eindigde vergroot zijn neef Douwe Visser (Grou) zijn voorsprong tot tien punten. Jeroen Pietersma en zijn bemanning vinden we terug op de tiende plaats met 59,9 punten. Het verschil met de concurrentie bedraagt enkele punten dus met twee topwedstrijden kunnen we hoger eindigen.

UITSLAG LEMMER: 1. Grou, 2. Eernewoude, 3. Halve Maen, 4. Sneek, 5. Lemmer, 6. Huizum, 7. DRACHTEN, 8. Stavoren, 9. Joure, 10. Woudsend, 11. Leeuwarden, 12. Langweer, 13. Heerenveen, 14. Akkrum.