Strijdlustig team Twee Gebroeders zevende bij Langweer

  • la1
  • la2
  • la3
  • la4
  • la5
  • la6
  • la7
  • la8
  • la9
  • la10

Geplaatst op 9 augustus 2018

Wedstrijd nummer vier van dit SKS-kampioenschap op de Langweerder Wielen. En opnieuw zagen we Jeroen Pietersma en zijn bemanning strijdlustig en fanatiek meedoen in de voorhoede. Net als de race gister op het Sneekermeer zagen we Jeroen zeilen in het linker rijtje van de vloot. Op voorhand leek dat nog geen zekerheid. Vlak voor de start troffen we de Twee Gebroeders onderin het veld; beter gezegd achter de skûtsjes die bij het startschot op de startlijn lagen. Maar scherp en hoog zeilend wist Jeroen met zijn team bij het ronden van de eerste boei een zesde positie te bezeilen.

En hoe verrassend de start van Willem Zwaga (Leeuwarden). Met voorsprong was hij het die als eerste de boei met de gele pet rondde. Met ruime voorsprong behield hij gedurende de race deze positie. En na zijn prachtige overwinning bij Grou was dit in vier wedstrijden al zijn tweede zege. De mannen uit Leeuwarden leven op dit moment op een roze wolk en laten het maar in alle verwondering over zich heenkomen. Ondertussen in de wedstrijd moest Jeroen zich verdedigen t.o.v Jappie Visser (Sneek), en viel aan op Johannes Meeter (Huizum).

Een fenomenale strijd in de kop van de middenmoot. Dan verloor Jeroen weer een plaatsje in het kruisrak en dan won hij er weer een. Continu stuivertje wisselen en het leidde tot waanzinnig spannende situaties bij het ronden van de bovenboei na een lang kruisrak op de Langweerder Wielen. Tegen het eind van de middag flauwde de wind af en begon het te hozen. Nadat er enkele donderslagen waren te horen besloot de commissie wijselijk de finish te laten plaatsvinden.

In het laatste rak voor-de-wind en het daaropvolgend kruisrak naar de finish duelleerde Jeroen Pietersma nog met Akkrum, Lemmer en Huizum. In een kluwen voor de wind af dreef de middenmoot op elkaar. Na vanmiddag zesde en vijfde te hebben gelegen finishte het Drachtster Skûtsje op een zevende plaats. Maar een hele wedstrijd geknokt en gestreden in het voorste deel van de vloot moet voor Jeroen en zijn team een machtig gevoel hebben gegeven. Met een beetje geluk, en de vakkennis aan boord en een puike start moet er de komende wedstrijden zeker een podiumplek inzitten voor de altijd positieve en fanatieke mannen van de Twee Gebroeders.

Mede door zijn tweede plaats vanmiddag, en natuurlijk de puike resultaten de afgelopen wedstrijden staat Gerhard Pietersma (Eernewoude) op de eerste plaats in het tussenklassement gevolgd door de kampioen van vorig jaar Douwe Visser (Grou). Willem Zwaga staat daar in zijn tweede jaar als schipper op Leeuwarden maar mooi op de derde stek. Jeroen Pietersma staat momenteel 11e met 24 punten maar op zeker gaat hij nog wel stijgen. Morgen de vijfde wedstrijd op de Fluessen bij Elahuizen.

UITSLAG LANGWEER: 1. Leeuwarden, 2. Eernewoude, 3. Halve Maen, 4. Joure, 5. Akkrum, 6. Huizum, 7. DRACHTEN, 8. Lemmer, 9. Heerenveen, 10. Grou, 11. Langweer, 12. Sneek, 13. Woudsend, 14. Stavoren (uitgevallen met averij).