Super inhaalrace op IJsselmeer bij Lemmer.

  • Lemmer1
  • Lemmer2
  • Lemmer3
  • Lemmer4
  • Lemmer5
  • Lemmer6
  • Lemmer7
  • Lemmer8

Geplaatst op 8 augustus 2012

Met een super inhaalrace vanmiddag op het IJsselmeer bij Lemmer zijn Albert Visser en zijn bemanning als zesde gefinished, na aanvankelijk als laatste van de veertien skûtsjes de eerste boei te hebben gerond. Er was weer van alles mogelijk tijdens deze negende race in de strijd om de SKS titel. En dan vooral lettend op de zeer wispelturige en zwakke wind. Niemand was zijn plaatsje zeker, en daar kunnen onze mannen over meepraten. Op zich startten Albert en zijn bemanning niet slecht maar de gribus bij de eerste boei werd hen noodlottig.

De Twee Gebroeders lag over stuurboord boven Woudsend en Stavoren. Echter Jappie Meeter kwam over bakboord. Hij had makkelijk en op tijd kunnen draaien, hij kreeg daarvoor ruimte genoeg. Maar om duistere redenen koos hij ervoor zijn slag door te zetten. Een kamikaze aktie. Hij stond in zijn recht maar moest ten allen tijde, en die ruimte had hij, een aanvaring vermijden. Leeuwarden kreeg een aanvaring met Stavoren, die op zijn beurt doorprotesteerde naar Woudsend. Door dit gedonder bij de eerste tonronding lag Albert stil en hopeloos te wachten totdat hij weer op koers de wedstrijd kon voortzetten.

Maar wel als laatste aansluitend. Weg mooi klassement maar dat lieten onze mannen zich niet overkomen. Middels een prachtige inhaalrace werd het ene na het andere skûtsje gepasseerd. Steeds weer de ruimte kiezend en niet domweg achter een ander aan zeilen. Opnieuw was het Douwe Visser die met de Sneker Pan de kop had genomen. Je zou zeggen die zien we vanmiddag niet meer terug. Maar de windschiftingen op het IJsselmeer deden hem de das om. Dirk Jan Reijenga (Joure) koos voor een andere slag dan Sneek en dit pakte geweldig voor hem uit. Hij passeerde de Sneker Pan en pakte de kop om deze niet meer af te staan. Douwe Visser eindigde wel als tweede en gaat met nog twee wedstrijden te zeilen fier aan kop in het klassement.

Albert Visser rukte op naar voren, en moest in het 1 na laatste rak nog een plaatsje inleveren ten faveure van Lemmer. Als zevende finishten de mannen van de Twee Gebroeders; na en ik blijf het herhalen, schitterende inhaalslag. Naaste concurrent in het kampioenschap Lemmer was ons net voor maar werd later middels een toegewezen protest 14 punten rijker zodat wij nog een plaatsje opschoven in de daguitslag. In het tussenklassement met nog 2 wedstrijden te zeilen staat Albert zevende en omdat Joure en de Halve Maen een betere klassering zeilden vanmiddag nemen zij iets meer afstand van de helden van de Twee Gebroeders. Morgen de tweede race op het IJsselmeer bij Lemmer. Het blijft relatief stil weer, dus het kan nog alle kanten op.

UITSLAG LEMMER:

1. Joure, 2. Sneek, 3. Halve Maen, 4. Eernewoude, 5. Grou, 6. DRACHTEN, 7. Leeuwarden, 8. Heerenveen, 9. Bolsward, 10. Langweer, 11. Huizum. Stavoren, Woudsend en Lemmer kregen na toegewezen protesten 14 punten.