Wedstrijd bij Terhorne afgelast.

  • Terhorne1
  • Terhorne2
  • Terhorne3
  • Terhorne4
  • Terhorne5
  • Terhorne6
  • Terhorne7
  • Terhorne8

Geplaatst op 24 juli 2013

Voor de tweede maal dit kampioenschap werd er een wedstrijd afgelast. Opnieuw was het ontbreken van wind de boosdoender. Bij Terhorne werd er op het Sneekermeer nog een half rakje gedreven. Rond de klok van vieren was het Sneekermeer zo blak als een spiegel met veertien S.K.S. skûtsjes die als lamgeslagen zwanen tevergeefs wachtten op wind.

De omstandigheden van vandaag leken als twee druppels water op die van afgelopen maandag bij de Veenhoop. Aan het begin van de middag stond er nog een beetje wind hetgeen een wedstrijd mogelijk zou moeten maken. Na de start "stoven" de schepen richting bovenboei, echter op dat moment draaide de wind. De meeste skûtsjes zeilden over stuurboord in een lange slag richting de boei met het gele merkteken. Van een eerlijke strijd kon geen sprake zijn. Onze mannen hadden echter een puike start en meldden zich bij de kopgroep. Supersneu dat de wedstrijdcommissie, overigens geheel terecht, de net aangevangen strijd moest staken.

Koortsachtig overleg op het startschip; boeien werden versleept om toch maar een zo eerlijk als mogelijk parcours op het Sneekermeer uit te zetten. Opnieuw de start, ditmaal waren veel schippers te vroeg over de startlijn met als gevolg een massale terugroep en een nieuwe startprocedure. Toen uiteindelijk de gehele vlot was gestart viel de wind nagenoeg weg. Tergend langzaam dreef de S.K.S. armada over het blakke Sneekermeer. Bomen werden in de fok gezet om dat kleine zuchtje wind wat er nog over was op te kunnen vangen. Nadat de eerste schepen onder aanvoering van de Halve Maen bij de bovenste boei waren aangekomen vond de organiserende commissie Heerenveen-Terhorne het genoeg. Aeolus nam vakantie en van een eerlijke wedstrijd kon ook echt geen sprake meer zijn.

Jammer maar helaas, de weersomstandigheden hebben wij niet in de hand. Maar de afgelopen drie dagen hebben weinig zeilvreugde opgeleverd. De voorspellingen voor de komende dagen zijn ook niet in die mate dat er wedstrijden met genoeg wind aan zitten te komen. Albert Visser en zijn mannen willen niets liever dan lekker competitief hardzeilen maar dat heeft er tot op heden in deze competitie nog niet ingezeten. Morgen op de Langweerder Wielen hopen we met zijn aleen op dat kleine beetje...