Zesde op 2de dag Lemmer

Foto 1

Geplaatst op 5 augustus 2010

Vandaag op het IJsselmeer bij Lemmer heeft Albert Visser revanche genomen voor het mindere resultaat gisteren. Onze mannen op de Twee Gebroeders kwamen na een prachtige wedstrijd als zesde over de finish, na de gehele middag fel strijd te hebben geleverd met Grou en Stavoren. Soms vervaarlijk scheef hangend, er woei een dikke bries, doorkliefde ons skutsje de golven in de baai van Lemmer.

Nadat gisteren de start helemaal in de soep liep voor Albert Visser was die van vanmiddag eigenlijk een perfecte. Hoog boven alle andere skûtsjes, en precies in het startschot vallend, was de beste start voor hem! Dat Heerenveen , onder ons skutsje liggend, wat snelheid en hoogte betrof ons de baas was, was geen schande. Bij de eerste bovenboei bij het gemaal van Tacozijl zeilde Albert de Twee Gebroeders naar een prachtige vierde stek.

Neef Douwe op het skutsje van Grou deed verwoede pogingen onze mannen de loef af te steken. Enkele routes lang lukte het ons de Doarp Grou achter ons skutsje te houden, maar in het één na laatste kruisrak was Grou ons toch de baas. In de laatste route gleed Stavoren ons nog voorbij, maar dat mocht de pret niet drukken. Na een schitterende wedstrijd als zesde finishen, een klasse prestatie.

Pieter Brouwer (Heerenveen) kwam als tweede over de finish en hengelde nog met de finale op het Sneekermeer voor de boeg, de titel 2010 binnen. Dirk Jan Reijenga (Joure), werd eerste vanmiddag en kan de tweede plaats in het eindklassement bijna niet meer ontgaan. Spannend wordt het nog wie als derde morgenavond in Sneek het ereschavot mag gaan beklimmen. Voornaamste kandidaten zijn Douwe Visser (Sneek) en Gerhard Pietersma (Eernewoude).

Voor Albert Visser en zijn bemanning rest de strijd om een plaats bij de eerste zeven in het eindklassement. Mits er morgen op het Sneekermeer een plaats bij de eersten te zeilen is en de concurrentie in de achterhoede bivakkeert is er nog progressie mogelijk. In ieder geval is de zesde plaats van vanmiddag voor een ieder die onze helden een warm hart toedraagt een mooie opsteker.

Nog één wedstrijd te gaan en het kampioenschap 2010 zit er weer op. Morgenavond zullen de prijzen worden uitgereikt in de grote tent op het starteiland bij Sneek. Pieter Brouwer mag daar de kampioenswimpel 2010 in ontvangst nemen. Wij hopen dat Albert Visser daar gelauwerd zal gaan worden voor de dagprijs!