Zevende plaats Albert Visser bij ouverture Grou!

 • Grou1
 • Grou2
 • Grou3
 • Grou4
 • Grou5
 • Grou6
 • Grou7
 • Grou8

Geplaatst op 20 juli 2013

Albert Visser en zijn bemanning zijn vandaag de strijd om de S.K.S. titel 2013 begonnen met een zevende plaats op de wateren bij Grou. Een mooi resultaat waar de mannen mee vooruit kunnen. Na een mooie start, een iets minder midden deel van de wedstrijd en een ijzersterk laatste deel van de race waarin nog winst werd geboekt, kan men tevreden op de ouverture terugkijken. Douwe Visser won met zijn Grouster schip, voor eigen thuispubliek, mooier kan niet, net als vorig jaar de start van het kampioenschap. Verrassend tweede werd Jaap Zwaga met Langweer gevolgd door Johannes Meeter die het Lemster skûtsje naar een derde stek zeilde.

Eigenlijk een wedstrijd om in te lijsten met een mooie wind kracht 3 tot 4, prachtige zonnige omstandigheden en voor de schippers een mooi kruisrak op de Wijde Ee. De start op de Peanster Ie was voor Lemmer, zij kozen een slag bij de laagste startboei om daar vanuit voor het complete veld langs te stuiven. Onze mannen kozen voor een start midden in het veld en naar later bleek nog niet eens een rare keuze. Achter gedoodvervde favorieten Sneek, Bolsward en Heerenveen sloten de Drachtsters aan. Keurig vlot houdend koos Albert Visser zijn slagen. Opvallend dat bij voor-de-windse rakken steevast, net als bij de proloog bij Lemmer, Albert kiest voor een ruime lage koers om snelheid in het schip te houden. Vaak "knijpt" de concurrentie bij elkaar in de strijd om de hoogste positie bij het ronden van de daaropvolgende boei. Gevolg snelheidsverlies.

Een kleine windschifting bij aanvang van de tweede route werd de Lemsters fataal. Grou, die in de Tijnje en op het Pikmeer al een inhaalslag naar voren had gemaakt, kreeg de wind zo mooi dat hij de verbouwereerde crew uit Lemmer het nakijken gaf. Langweer, sterk zeilend en vloot houdend, profiteerde mee en sloot keurig als tweede aan. Gedurende de rest van de wedstrijd bleef dit trio in dezelfde volgorde om ook zo te finishen. Albert Visser sloot de race af als zevende na mooie 1 op 1 gevechten met Heerenveen, Halve Maen en Eernewoude. Debuterend schipper Siete Meeter (Leeuwarden) finishte op een keurige vijfde plaats na zelfs in de eerste route even derde te hebben gelegen. De druiven waren zuur voor de andere debutant Teake Klaas van der Meulen (Woudsend). Hij eindigde teleurstellend als dertiende.

UITSLAG GROU:

 1. Grou
 2. Langweer
 3. Lemmer
 4. Sneek
 5. Leeuwarden
 6. Bolsward
 7. DRACHTEN
 8. Halve Maen
 9. Eernewoude
 10. Heerenveen
 11. Joure
 12. Stavoren
 13. Woudsend
 14. Huizum