Zevende plaats op dag 2 Lemmer Ahoy!

  • Dag2a
  • Dag2b
  • dag2c
  • Dag2d
  • dag2e

Geplaatst op 30 mei 2014

Een wereld van verschil met de dag van gisteren. Rond 10.30 uur zou er vanmorgen op dag 2 van Lemmer Ahoy 2014 worden gestart voor de eerste wedstrijd van de twee gepland. Echter de wind, zeg maar het gebrek daaraan, gooide roet in het eten. En dat kleine beetje wind wat er nog was kwam uit diverse richtingen. Voor de organiserende zeilvereniging Zevenwolden een lastige klus om een denkbeeldige startlijn neer te leggen. Tegen 11.30 uur kon de meute dan eindelijk van start voor de naar later bleek, enige wedstrijd van vandaag.

Met deze schiftende wind een enorme klus voor Jeroen Pietersma en zijn bemanning om de slagen juist te kiezen. Opperste concentratie is vereist en het uiterste werd van een ieder gervergd. Dat onze mannen zich naar een zevende plaats zeilden is al een pracht-prestatie op zich. Er komt ook wel een dosis geluk bij kijken. Soms profiteer je van een zuchtje wind terwijl de concurrentie blakstil zijn meerdere in je moet erkennen. Vaak is het ook andersom en kun je bij wijze van spreken het dek wel doormidden trappen dat jou dat beetje geluk niet toekomt.

Klassementsleider Sneek zat in de voorhoede maar werd bijkans getorpedeerd door het IFKS skûtsje uit Makkum in een bakboord stuurboord kwestie. Weg mooie klassering voor Douwe Visser. Opvallend is dat onze oud schipper Albert Visser het fenomenaal goed doet op het Lemster Skûtsje. Gisteren een prima vijfde en tweede plaats. Vandaag met overmacht winnaar en hij is de trotse leider in het tussenklassement.

Onze mannen van de Twee Gebroeders stijgen met stip naar de achtste plaats en zullen er tijdens de finale van morgen alles aan doen om een plaats bij de eerste vijf te bemachtigen. Met Jeroen hopen we morgen op wat meer wind zodat de kansen voor een ieder gelijk zullen zijn. 

Uitslagen, rangen en standen zijn te raadplegen op www.zevenwolden.nl